Fantastisch buitenschrijnwerk als drager van de architectuur 

SAPA BY HYDRO

Wat vinden architecten voor hun eigen woning belangrijk? Een vraag waar dit project heel wat antwoorden op biedt. Althans: wat de persoonlijke smaak en voorkeuren van architecte Eva Koch betreft. Zij realiseerde voor zichzelf en haar gezin dit absolute pareltje van elegante, doordachte functionaliteit. Eva Koch, architecte: “Het sturen van de lichtinval was belangrijk bij dit ontwerp. Dit perceel is noord georiënteerd en staat mooi tussen volwassen bomen. Het was wel wat puzzelen om voldoende lichtinval te houden. 

Goud/brons buitenschrijnwerk 

De vakkennis en advies dat je als architect kan bieden aan klanten pas je natuurlijk toe als je alles zelf kiest. Haar ontwerp- en materiaalkeuzes, maar ook het buitenschrijnwerk en de gevelsteen. Eva Koch: ‘Voor het buitenschrijnwerk koos ik voor een betaalbaar materiaal dat werkelijk uniek is én tegelijk ook erg degelijk: geanodiseerd aluminium. Dit is eigenlijk naakt aluminium. Door het anodiseren krijgt dit een kleur naar keuze, in ons geval een goud/bronstint. Die past, vind ik, erg mooi bij de lichte gevelsteen.’  

SAPA Aluminium  

Zoals gezegd is het buitenschrijnwerk bij dit huis een absolute eyecatcher. Daarvoor gaat de eer naar het indrukwekkende assortiment van SAPA Aluminium. Of was het de deskundigheid van gevestigde plaatsers: Baeten-Van Es? We gokken op een krachtenbundeling van de twee. Bart Baeten, Baeten-Van Es: “Bij dit project hebben we al het buitenschrijnwerk voor onze rekening genomen. Het gaat dan over ramen, deuren en ook alle gevelbekleding. We begrijpen ook absoluut haar keuze voor geanodiseerd aluminium. De esthetische mogelijkheden van dit materiaal zijn erg breed, terwijl het ook erg performant is op vlak van isolatie. 

Ruim assortiment 

De keuze om met SAPA te werken lag voor de hand. SAPA, een merk van Hydro Building Systems Belgium nv, kan terugplooien op een imposante technische kennis en innoverende drive. De kwaliteit van hun producten is altijd onberispelijk. Die grote schaal en actieradius zijn ook een zegen voor plaatsers van kwaliteits-buitenschrijnwerk. Hun assortiment is namelijk erg ruim en volledig; zo is er weinig dat ze niet kunnen aanbieden. Dat is voor plaatsers vanzelfsprekend ook erg prettig: zij moeten nooit ‘nee’ zeggen tegen onze klanten.  

Editor: Media team

Datum: 18-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living