Fantastisch interieur met stijlvolle gevlinderde betonvloer

Willem Designvloeren

Het interieur van een prachtige rietgedekte villa werd onder handen genomen. Dit resulteerde in een moderne, stijlvolle en lichte inrichting. Aan het interieur is duidelijk af te lezen dat goed is nagedacht over het lijnenspel en het materiaalgebruik. Op deze manier ontstond een duidelijke basis die verder aangevuld is met meubels en woonaccessoires. Een belangrijk onderdeel van deze basis wordt gevormd door de vloer. De keuze viel op een gevlinderde betonvloer van Willem Designvloeren. De vloer is zowel in de kelder en de begane grond als op de eerste etage en het terras geplaatst. Hierdoor is meteen samenhang tussen de binnen- en buitenruimte gecreëerd. We kunnen dan ook spreken van een doordacht totaalconcept.  

Voordelen van een gevlinderde betonvloer 

De gevlinderde betonvloer is een veelzijdig product dat past bij diverse interieurstijlen. Dit komt door de natuurlijke uitstraling van de prachtige vloer. Toch draagt de vloer niet alleen bij op esthetisch vlak, maar kent het ook tal van andere voordelen. De betonvloer is bijvoorbeeld naadloos en daardoor erg hygiënisch en goed schoon te maken. Ook is hij slijt- en krasvast, waardoor de vloer met het verloop van de jaren alleen maar mooier wordt. De levensduur is dan ook ontzettend lang. Een ander voordeel is het gegeven dat de betonvloer perfect samengaat met vloerverwarming. Hij voorziet dus ook nog in comfort.  

Buitenplaatsing 

De bewoners kozen er dus ook voor om de gevlinderde betonvloer te implementeren in de buitenruimte. Hiervoor moest de vloer wel een minimale dikte van vijftien centimeter hebben, in tegenstelling tot een vloer van zeven centimeter dik wanneer deze binnen wordt geplaatst. Dat komt omdat de betonvloer buiten veel meer te verduren krijgt door de verschillende weersomstandigheden. Ook wordt er, buiten, vaak een zwaarder gewicht op geplaatst.  

Een gevlinderde betonvloer is dan ook een verrijking van zowel het interieur als de buitenruimte en Willem Designvloeren heeft prachtig werk geleverd. Wil je meer informatie inwinnen over deze vloeren? Neem dan contact met hen op.  

Editor: Media Team

Datum: 20-09-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living