Fantastisch onderkomen in het hart van de stad

Osiris Hertman

Een nieuwbouwappartement in hartje Amsterdam waar het zeer comfortabel vertoeven is tijdens waardevolle, gezamenlijke gezinsmomenten. Dat is de essentie van dit schitterende ‘get-together’ naar het ontwerp van Osiris Hertman Studio die het complete interieur verwezenlijkte. Eten, slapen en wellness zijn er ontspannen belevenissen te midden van het meest exclusieve en karaktervolle interieur dat de gezinsleden zich kunnen wensen. 


Interieur

Tot in detail 
“Het uitzicht vanaf zo’n veertig meter hoogte is sprookjesachtig, in het bijzonder ’s avonds met alle verlichting,” vertelt Osiris Hertman. “Door de grote raampartijen heb je overal veel daglicht en door de hoogte sowieso veel privacy.” Osiris was direct vanaf de aanschaf van de woning betrokken waardoor de indeling, het lichtplan en de complete inrichting nog konden worden bepaald. “Alles hebben we zelf tot in detail ontworpen en laten maken: van de wanden, vloeren, de keuken, de wastafelmeubels, de kasten tot en met de deuren, armaturen, deurklinken en handgrepen aan toe. We werken altijd met door onze studio ontworpen producten, maar in ieder nieuw project zit een aantal niet eerder gemaakte, nieuwe ontwerpen.” 


Materialen

Bewuste materiaal en kleur keuzes  
Het interieur heeft een warme basis gecombineerd met verzadigde, warme kleuren zoals groen, geel en terracotta. Bovendien maken ronde vormen en hexagoonpatronen deel uit van het interieur, net als ambachtelijke vervaardigde en robuuste materialen. “In de keuken ligt natuursteen uit Brazilië: nog harder dan graniet en net zo lang geborsteld tot er een supergladde leatherlook ontstond. De exclusieve wanden en vloeren in de woning bevatten stukjes travertin dankzij een bijzondere productiemethode, die overigens het geheim van de smid blijft,“ voegt Osisris lachend toe. Ook de parketvloer is zelf ontworpen en met de hand vervaardigd. Zowel het parket als de natuurstenen vloer is in een hexagoonpatroon gelegd, op een heel ambachtelijke manier: plankje voor plankje, steenstrookje voor steenstrookje. De eveneens ambachtelijk vervaardigde (taats)deuren zijn een blikvanger in de woning en geven niet alleen toegang tot de drie slaapkamers, maar ook tot de prachtig vormgegeven kledingkasten. 


Masterbedroom

Chique masterbedroom 

De masterbedroom is een bijzonder uitnodigende ruimte. Hier rol je vanuit het ultrazachte bed bij wijze van spreken zo het vrijstaande bad in. Achter het bad is een wand met een op maat gemaakt kozijn, waarachter zich de badkamer bevindt. Zo staan het slaapgedeelte en de douche optisch met elkaar in verbinding zonder dat stoom uit de mooie grote regendouche het slaapgedeelte bereikt. Bij het houten wastafelmeubel van de masterbedroom zijn de champagnekleurige lampjes ten slotte nog het vermelden waard: deze zijn speciaal in Indonesië vervaardigd. 

Editor: Media Team

Datum: 13-02-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender