Fantastische stadsvilla met autolift en wijnruimte

Rob Zeelen

De eigenaren van deze stadsvilla gaven interieur­ontwerper Rob Zeelen de vrije hand omdat hij in een eerder project al bewezen had dit vertrouwen waard te zijn. Ook nu leidde dat weer tot een spraakmakend interieur met een autolift en luxe keuken. Door de niet alledaagse materiaalkeuzes en combinaties waren er tijdens de realisatie van het interieur een aantal technische uitdagingen. Op zulke momenten blijkt dat een goede ontwerper niet alleen een smaakmaker is maar ook een gepassioneerde doorzetter die deze technische uitdagingen in samenspraak met leveranciers niet uit de weg gaat.


Interieur

Autolift, souterrain, The Art Of Living

Alle leveranciers van het interieur

Interieurontwerper

Rob Zeelen

Gietvloer

DRT Gietvloeren

Interieurbouw

Strakk Interieur

Natuursteen

Stone House

Verlichting

Quasar

Beeld & Geluid

Remkes beeld & geluid

Fauteuil

Baxter

Kozijnloze binnendeuren

Xinnix Door Systems BV

Schilderwerken

Schildersbedrijf Van De Looij

W-Installatie

Hendriks Installatiebedrijf

Kranen

Dornbracht

Stijlvol interieur

Ook in een ander opzicht wist Rob Zeelen verstoring van het beeld te voorkomen. Overdaad schaadt, dus was met de plaatsing van het met ceppi di grè beklede kookeiland enige soberheid gewenst ten behoeve van de wand en kasten in de keuken. Door deze wand volledig in zwart staal te laten uitvoeren en te combineren met Rimadesio-schuifdeuren, welke zijn uitgevoerd in zwart aluminium en voorzien van glas me een bronskleurig metaaldoek, voldoet deze combinatie aan de gewenste sereniteit. In de zitkamer aan de tuinzijde van de woning springt direct het tapijt aan de wand boven de grote zitbank in het oog. De basis van dit prachtige en unieke werk is een origineel handgeknoopt tapijt dat door kunstenaar Christiaan Lieverse persoonlijk op kleur en grootte is geselecteerd bij de kleur van de bekleding van de bank. In deze ruimte trekt de natuurstenen wand ook de nodige aandacht, daarom is ervoor gekozen de grote tv en speakers in de wand te integreren. De tv valt nauwelijks op door het zwarte doek dat rondom deze tv is voorzien.


Autolift

Autolift, souterrain, The Art Of Living

Alle leveranciers van de autolift

Toegangspoort

Govers Sierhekwerk

Autolift

Cardok

Houten garagedeur

Different Doors BV

Toegankelijkheid door autolift

Aan de andere zijde van de keuken bevindt zich de tweede zitkamer. In een wand brede kast staan souvenirs van diverse reizen en persoonlijke attributen en objecten uitgestald. Je zou het de ‘reiskamer’ kunnen noemen. Tussen deze kamer en de keuken bevindt zich een portaal dat toegang geeft tot de trap naar het souterrain. Via deze in zwart staal met ceppi di grè uitgevoerde trap is toegang tot de fitnessruimte, de wijnruimte, diverse bergruimtes en de royale garage verleend. De auto’s kunnen met een autolift worden getransporteerd naar de garage.


Tuin

Autolift, souterrain, The Art Of Living

Alle leveranciers van de tuin

Buitenstenen

Petersen Benelux

Fijne samenwerking

De begane grond, de eerste en tweede etage zijn eveneens met elkaar verbonden door een identieke trap en leuning, uitgevoerd in dezelfde materialen. De zwartstalen leuningen zijn als het ware ‘’blind’’ gemonteerd. Alleen al in dit detail is te zien tot welk niveau de opdrachtgever en aannemer BMV uit Veldhoven bereid zijn geweest de realisatie van het bouwkundige gedeelte van de woning uit te voeren.

Werkelijk ieder detail is tot stand gekomen door een minutieuze afstemming tussen de opdrachtgever, de aannemer, alle betrokken onderaannemers en de interieurontwerper. De opdrachtgevers gaven hun het volledig vertrouwen en dat heeft geleid tot een spraakmakend project. Het is bewonderingswaardig hoe de opdrachtgevers zonder concessies hebben meegewerkt aan dit prachtige eindresultaat.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 06-04-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers

Fotografie: Jurrit van der Waal