Fantastische tegelvloer doormiddel van grootformaat tegels

Douglas & Jones

Een tegelvloer met grootformaat tegels wordt steeds populairder. Dat is niet zo gek, er zitten namelijk tal van voordelen aan een tegelvloer met grote tegels. Ze geven het interieur niet alleen een strakke en mooie uitstraling, maar ze zijn ook nog enorm functioneel. Douglas & Jones is een woonmerk dat zich bezighoudt met het samenstellen van tegelcollecties en spelen dan ook graag in op deze interieurtrend. Daarom kwamen zij in samenwerking met Piet Boon tot de BLEND Tile serie, een serie tegels met een bijzonder genereus formaat.

Esthetische voordelen

De voordelen van grootformaat tegels zijn erg uitlopend. Allereerst kennen grote tegels esthetische voordelen. Ze zijn in alle maten en soorten te verkrijgen, waardoor er altijd wel een tegelsoort is die past bij jouw interieurstijl. Ook zorgt de grootte dus voor grote vlakken, zoals al eerder werd benoemd, hierdoor zie je minder voegen en lijken de tegels naadloos in elkaar over te lopen. Dit zorgt voor een elegant interieur waarin een rustige, ontspannende ambiance de boventoon voert.

Praktische voordelen

Naast de esthetische voordelen van grootformaat tegels hebben ze ook erg veel handige praktische eigenschappen. Zo zijn de grote tegels erg goed schoon te houden en zorgen voor een ruimtelijk effect waardoor iedere ruimte optisch groter lijkt. Dus mocht je een smalle badkamervloer willen betegelen dan zorgen grote brede tegels ervoor dat de ruimte breder lijkt. Het ruimtelijke effect komt door de relatieve leegte van een groot vlak.

Blend Tile

De Blend Tile serie is een collectie tegels die voldoet aan alle eerder benoemde voordelen.  Deze grote tegels zijn esthetisch hoogwaardig en enorm functioneel. Daarnaast zijn ze niet alleen geschikt als tegelvloer, maar ook als wandbekleding. Dit komt doordat ze ondanks hun grootformaat wel ultradun zijn. Ze zijn slechts zes millimeter dik en zijn daarom makkelijk tegen de muur te plaatsen. Deze serie van Piet Boon By Douglas & Jones is dan ook zeker het overwegen waard.

Editor: Media team

Datum: 11-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Douglas & Jones