Stadsvilla, Zuid Architecten, klassiek, modern interieur

Fascinerende stadsvilla | ZuidArchitecten 

Deze inspirerende stadsvilla bestond eerst uit twee aangrenzende, statige monumentale panden en is vereend tot één woning door ZuidArchitecten. De monumentale woning uit 1734 heeft een mooie en romantische uitstraling. Dit is te danken aan de lijstgevel, segmentboogvensters, een ingang in Naamse steen en de deels ovale vensters De authentieke sfeer van weleer gaat hand–in-hand met noviteiten en moderne eigentijdse gemakken.

Hand-in-hand

Wanneer je de woning binnentreedt zie je een prachtige parketvloer liggen. De zwevende trap, die afgezoomd is met elegant glas is schitterend en leidt ons straks naar de eerste verdieping. Dit pand heeft een ideale ligging in de stad en alles is binnen handbereik. 

Maatwerk in stalen deuren en ramen: Stalumex, Kerkrade. Keuken, kasten en trappen: Curfs Interieurbouw BV, Meerssen. Brems binnendeuren: Schoeffaerts, Diepenbeek (BE)

Droomkeuken

In deze stadsvilla bevindt zich een droomkeuken op de eerste verdieping. De keuken is wit en strak en bevat een groot kookeiland. De grote stijllamp, lijkende Wave afzuigkap, past er perfect bij. Het kleurgebruik is klassiek zwart en wit en de eiken plankenvloer geeft een warmere sfeer in deze ruimte.

 Stadvilla, Zuid Architecten, klassiek, modern interieur

Architect: ZuidArchitecten, Maastricht. Afzuigkap: Wave | Fashion.For.Kitchen, Oosterhout. Raambekleding (levering & montage): Rob Stassen Woninginrichting. Stein Raambekleding (merk): JASNO, Eersel
Keukenkranen: GROHE Nederland BV, Zoetermeer. Houten vloer: Bloemen Parket, Kerkrade
Gorinchem. Vloer: Michel Oprey & Beisterveld, Vianen/Echt.


Elegante master 
bedroom 

Boven de keuken bevindt zich de master bedroom. De moderne slaapkamer straalt elegantie, romantiek en luxe uit.  Het heeft subliem interieurwerk en een onzichtbare weggestoken airconditioning. Maar ook een verzinkbare tv aan het uiteinde van het bed en nog veel meer. Een andere verrassing is de inloopkast, die op verzoek van de bewoonster, ingericht is als een winkel. In totaal telt deze woning 4 slaapkamers.

Luxe badkamer 

De stadsvilla bevat in totaal 3 badkamers, waarvan er twee in het linkerdeel van de woning zijn gerealiseerd. In de buurt van de 3 slaapkamers voor de kinderen van het gezin. De andere badkamer bevindt zich bij de master bedroom. Je waant je in een moderne en luxe wereld wanneer je deze badkamer binnenstapt. Een grote douchecabine met een regendouche en een geweldig badkuip vormt samen met de marmeren vloer een prachtig beeld. 

Glaswerken: Glashandel: van Ooyen, Landgraaf. Bad: B Dutch, Cuijk. Douche & badkamerkranen: VOLA Nederland BV, Amsterdam. Leverancier Neolith: Michel Oprey & Beisterveld, Vianen/Echt. Plaatsing Neolith: John Westhovens natuursteenwerken, Stein.


Authentiek met een moderne twist
 

De overgangen van de voormalige twee panden zijn soepel en naadloos. De voormalige kelder van het rechterpand is nu de fijne woonkamer. Door een keldergewelfde gang is deze verbonden met de ontspanningsruimte met bar en de binnentuin.  “Vroeger was hier in deze kelder een kaasrestaurant gevestigd. De wanden en het plafond waren zwart van de roet en de rook en vanwege de vocht stond her en der ook de schimmel op de muren. We hebben plafond en muren afgestoomd, een vochtscherm onder de natuurstenen vloer aangebracht en twee ingenieuze 100 Herz kastjes ingebouwd. Die houden de ruimte Eco dry. Dit hier is echt mijn domein!”, glundert de huiseigenaar. Stadsvilla, Zuid Architecten, klassiek, modern interieur

Stadvilla, Zuid Architecten, klassiek, modern interieur

Interieurdesign & meubels (o.a. Minotti): Marres Interieur, Lanaken (BE)

Bar met binnentuin

In het verlengde van de voormalige kelder bevindt zich een echte eyecatcher, namelijk de wijnbar, gemaakt door interieurbouwer Curfs. Ook de bijzondere wijnklimaatkast springt in het oog. Voor ieder gezinslid is het voortreffelijk vertoeven in deze ruimte. Achter de bar is een fantastische binnentuin gerealiseerd. Een wand met 500 planten die hun bloempracht tonen vormen een echte blikvanger. Het glazen plafond kan geopend worden en sluit automatisch bij neerslag.  

Stadsvilla, Zuid Architecten, klassiek, modern interieur

Tekst: Ton Reijnaerts  
Fotografie: Dré Wouters

____

Wil je meer weten over ZuidArchitecten?