interieur design, niels maier, the art of living

Koop nu het hardcover boek!

Fenomenaal interieur design | Niels Maier

Op een fantastische plek in het Belgische Zuid-Limburg pronkt sinds kort een werkelijk fenomenale villa met dito interieur. Het betreft een stijlicoon dat tegelijkertijd een gevoel van bewondering oproept en inspireert. Het gevolg van een sublieme combinatie van een schitterende tuin, een waanzinnige architectuur en een prachtig interieur design van interieurontwerper Niels Maier. Op basis van de wensen van de opdrachtgevers werd een bouwwerk ontwikkeld dat zich laat omschrijven als supermodern en dynamisch en tegelijkertijd warm, intiem en comfortabel. Aan de basis van het geweldige eindresultaat ligt een topsamenwerking tussen de architect, de aannemer en een creatief team dat onder leiding van Niels Maier de meest fantastische elementen bedacht. Hierdoor is er een droomvilla ontstaan die voor een blijvende positieve meerwaarde zorgt in het leven van de bewoners.

interieur design, niels maier, the art of living

Interieurdesign & meubels: Marres Interieur

State-of-the-art

Het interieur van de villa kenmerkt zich door openheid en grootsheid van de ruimtes, waardoor een state-of-the-art geheel is ontstaan. Dit gevoel wordt versterkt door de verfijnde combinatie van glas in unieke stalen profielen, die samen een zee van licht doorlaten. De warme en comfortabele sfeer van de villa omarmt je vanaf het moment dat je de door de voordeur naar binnen stapt. Tegelijkertijd zorgen de verrassende en spannende contrasten ervoor dat er in de woning ook de nodige dynamiek voel- en zichtbaar is. Het directe resultaat van het interieur design van Niels Maier. Het interieur is verrijkt met luxe Italiaanse designmeubelen en ambachtelijk geproduceerde decoratieve lampen. Het geheel wordt gecompleteerd met een ultiem zicht op de buitenruimte via royale raampartijen. Hierdoor is het in elke ruimte maximaal genieten.interieur design, niels maier, the art of living

Spectaculaire barruimte

Een absolute eyecatcher in het interieur design is de spectaculaire barruimte. Deze neemt een opvallende positie in binnen het geheel, waardoor het letterlijk als sociaal middelpunt fungeert. Oorspronkelijk was de bar bedoeld als mancave, maar in de praktijk heeft de ruimte zich ontplooid tot hotspot voor het hele gezin. De materiaal-, kleur- en vorm – combinaties maken van het element een kunstwerk op zich. Hier is het heerlijk vertoeven onder het genot van een hapje en drankje en eventueel in gezelschap van familie en vrienden. Het hoogwaardige geheel werd onder meer bereikt door de topsamenwerking tussen de diverse partijen, waarbij de opdrachtgevers konden vertrouwen op een sterke visie, creativiteit en gedeelde passie.

Royaal souterrain

Onder de villa schuilt nog een grote verrassing: namelijk een royaal souterrain. Hier ontwierp Niels Maier onder andere de schitterende led-verlichting, waardoor de ruimte voorzien werd van een sfeervolle ambiance. Overal zijn prachtige realisaties en details te ontwaren in het interieur design en is er ruimte gecreëerd om optimaal van de schoonheid van het leven te genieten.

interieur design, niels maier, the art of living

Badkamerkranen: VOLA Nederland

Smaakvol interieur

De tweede verdieping van het prachtige gebouw herbergt drie slaapkamers en twee luxe badkamers. Ook hier schitteren glaspartijen in gestaalde perfectie en is gekozen voor talloze unieke objecten die een gevoel van understated luxury symboliseren. Het prachtige ronde ligbad voor de getinte en blinkende glazen wand vormt hiervan een mooi voorbeeld. Doordat het bad op een verhoging is geplaatst heeft het als het ware extra cachet gekregen en springt het letterlijk uit het verder eveneens smaakvol interieur design.

interieur design, niels maier, the art of living

Stalen kozijnen en schuiframen: Perfect View Windows

interieur design, niels maier, the art of living

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: Cafeine & Jurrit van der Waal

____
Wil je meer zien van Niels Maier?