Fenomenale loft met fantastisch tuinontwerp

The Dutch Wave

Op een plek waar jarenlang een postkantoor gevestigd zat is vandaag de dag een fantastische loftwoning gelegen. Toen het gebouw enkele jaren geleden te koop kwam te staan grepen de bewoners hun kans en lieten het gebouw verbouwen tot hun droomwoning. Ze vonden het hierbij belangrijk de bijzondere geschiedenis te respecteren en kozen er daarom voor om historische elementen te combineren met meer eigentijdse elementen. Op deze manier kon een waanzinnig huis ontstaan. In het nieuwe ontwerp werd ook rekening gehouden met de tuin. Grote ramen zonder profiel bieden optimaal zicht op het prachtige tuinontwerp van The Dutch Wave.  

 

Het tuinontwerp 

Het schitterende tuinontwerp kwam tot stand doordat een selectie werd gemaakt van de meest interessante en beste ideeën. Uiteindelijk wist The Dutch Wave zo tot een passende indeling te komen. Een ontwerp met diverse zitplekken en ruimte voor een zwembad. Het open, speelse gevoel dat het interieur van de woning oproept werd in de tuin doorgetrokken, zodat de binnen- en buitenruimte mooi op elkaar aansluiten. Om deze eenheid nog wat meer te benadrukken werd ook buiten gezocht naar een combinatie tussen industriële en warme elementen, waardoor een mooie samenhang is ontstaan. Om privacy te creëren werden hoge bomen en een overkapping geplaatst.  

Over The Dutch Wave 

The Dutch Wave is een jong bedrijf met creatievelingen die ieder tuinontwerp volledig tot zich nemen. Ze maken natuur inclusieve tuinen op basis van het biophilic principe. Dit betekent dat de natuur volledig in zijn waarde wordt gelaten en dat het design van de tuin hieromheen wordt gebouwd. Doordat het bedrijf vanuit de omgeving en het landschap gaat ontwerpen ontstaan de meest bijzondere tuinen. Deze manier van werken vinden velen interessant en het komt dan ook regelmatig voor dat klanten The Dutch Wave vragen om met hen op voorhand een kavel uit te zoeken.  

 

Editor: Media team

Datum: 09-09-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Patrick Meis