Fenomenale villa met modern interieur

Dutch Home Design

Interieurdesigner Appie Vos van Dutch Home Design realiseerde voor een villa in Laren een complete metamorfose. Hij zorgde in nauwe samenwerking met de bewoners en zijn projectteam in zeer korte tijd voor een warm, modern interieur waar een serene rust heerst dankzij de indeling, een uitgekiend lichtplan, consequent gebruik van slechts enkele ton- sur-ton beige tinten en een verfijnde keuze in vloeren, wandafwerking, (maatwerk-)meubilair, raambekleding en accessoires. Appie zegt daarover: “Ik vind het belangrijk dat mijn opdrachtgevers écht blij zijn met hun interieur: het is tenslotte hun huis, niet dat van mij. Zolang het maar aansluit op het DNA van Dutch Home Design is het geen enkel probleem om specifieke wensen toe te passen in een ontwerp.”


Entree

Modern Interieur, lichtplan, The Art Of Living

Alle leveranciers van de entree

Gietvloer

Het Gietvloer Huys
Modern Interieur, lichtplan, The Art Of Living

Liefde op het eerste gezicht

Dat de bewoners direct verliefd waren bij binnenkomst is goed voor te stellen. De entree is werkelijk indrukwekkend en heeft een Amerikaans aandoende sfeer. Dutch Home Design heeft ook deze lichte ruimte een metamorfose gegeven en voegde een traploper met motief toe aan de gebeitste eikenhouten trap en voerde de leuningen uit in een van de twee consequent toegepaste beige tinten. Voor de ruimtes aan weerszijden van de trap is gewerkt met twee behangmotieven en kleuren die zowel bij de traploper als de rest van het huis passen. De kroonluchter van glas en de deuren maken de spectaculaire entree compleet.


Leefruimtes

Modern Interieur, lichtplan, The Art Of Living

Alle leveranciers van de leefruimtes

Carpet

Carpetlinq

Natuursteen

Jan Reek Natuursteen
Modern Interieur, lichtplan, The Art Of Living

Open keuken en serene living

De bewoners genieten in het bijzonder van hun open keuken. Bewoonster Josh: “De keuken en het eetgedeelte waren van elkaar gescheiden door een pantry in een dragende muur. Wij willen lekker kunnen kletsen, daarom moest er een doorkijk komen tussen het eetgedeelte en de keuken. Appie heeft hiervoor een geweldig ontwerp gemaakt van een wijnkast met doorkijk.” De bestaande keuken, die nog vrij nieuw was, heeft een complete metamorfose ondergaan met veel oog voor detail. Appie: “Zo is de koelkast speciaal overgespoten in de beige kleur van de rest van de keuken om ook hier het ton-sur-ton door te voeren. De serene living kreeg ook een modern interieur dat goed bij het ontwerp van de keuken past. Aan een kant van de woonkamer staat, tegenover de haard, een organisch gevormde bank in een boucléstof, met daarachter in de erker een onopvallende, fijne speelplek voor de kinderen, die in de wandkast nog een verborgen uittrekbaar bureautje hebben.


bovenverdieping

Modern Interieur, lichtplan, The Art Of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Maatwerkbed

Luxury Design Bedding

Natuursteen

Jan Reek natuursteen

Interieurdesign

Dutch Home Design

Interieurbouw

Luxury Design Interiors

Openhaard

Daniels Openhaarden

Gietvloer

Het Gietvloer Huys

Onderling verbonden ruimtes

De schitterende mainsuite van de eigenaren op de eerste verdieping, bestaat uit meerdere onderling verbonden ruimtes uitgevoerd in dezelfde beige tonen en houttinten als de rest van de woning. De badkamer heeft meerdere maatwerkkasten, een bad, een grote douche waar je aan twee kanten in kunt stappen en een meubel met spiegels aan voor- en achterzijde. De badkamer grenst aan de dressing, die gedeeltelijk glazen deuren heeft. Hierin komt de eigen kledingcollectie van de bewoonster prachtig tot zijn recht. Ook aan de zijde van het bed is een kledingkast met glazen wanden met deurprofielen in wederom beige.


Soutterain

Modern Interieur, lichtplan, The Art Of Living

Alle leveranciers van de soutterain

Fitness apparatuur

Life Fitness

Professionele sportschool

Waar zich voorheen in het souterrain een slaapkamer bevond, is nu een gym die in kwaliteit niet onderdoet voor een echte sportschool. Appie vertelt: “We hebben hier een gym gerealiseerd met sportschoolwaardige apparatuur, een echte sportschoolvloer, een keuken en inbouw- en opbouwspots zoals je die ook vaak in een sportschool ziet om fitness- apparatuur te kunnen belichten.” Toch hebben de bewoners nog meer plannen voor hun woning. Met hun geplande zwembad en spa-ruimte die ze door Dutch Home Design willen laten realiseren in hun huidige garage, zullen ze ongetwijfeld nóg meer woonplezier met het hele gezin beleven.

Editor: Media team

Datum: 09-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jurrit van der Waal