Fenomenale woning met klassieke zwarte keuken

Culimaat

Wie houdt van een hotel chique interieur met een exclusieve uitstraling, ziet een zwarte keuken vast zitten. Een keuken met donkere kleuren ziet er vaak luxe en warm uit. Toch kan een zwarte keuken er ook voor zorgen dat de ruimte klein of donker aandoet. Gelukkig was dat in deze fenomenale keuken niet het geval. Toegankelijkheid werd als uitgangspunt genomen om de volledige woning te ontwerpen, de keuken kon daar dan ook niet in achterblijven. De woning werd een gezellig geheel waarin de keukens perfect op elkaar afgestemd zijn. Dat zorgde ervoor dat men niet koos voor een kookeiland, maar voor een klassieke L-vormige keuken.  

Exclusieve keuken met huiselijke sfeer 

Materialen en kleuren voor dit keukenconcept werden afgestemd op de gebruikte materialen in de rest van de woning. Het maakt niet uit in welke ruimte je je begeeft overal heeft de woning dezelfde look en feel. Deze uitstraling staat voor exclusiviteit, warmte en rust. Deze huiselijke sfeer komt in de keuken terug in de vorm van een heerlijke houthaard en de schappen kast waarin al het servies en andere keukentoebehoren worden opgeborgen. Daarnaast kreeg de eettafel een prominente plek binnen de ruimte waardoor de keuken karakter krijgt.  

Materialen en de beste keukenapparatuur 

Zowel de achterwand als het werkblad werden vervaardigd in graniet, waardoor de zwarte keuken een natuurlijke premium uitstraling krijgt en tegelijkertijd ook duurzaam is. Ook is graniet, in tegenstelling tot marmer, goed bestand tegen verschillende zuren. Waardoor het materiaal uitermate geschikt is voor keukentoepassingen en een lange levensduur kent. Voor de maatwerkkasten werd Zebrano fineer gebruikt, dat donker werd gebeitst om zo het geheel een rustige uitstraling te geven. Om de keuken helemaal af te maken werd de beste keukenapparatuur van Wolf en Gaggenau in de maatwerkkasten geïntegreerd. Om ervoor te zorgen dat de apparatuur naadloos overloopt in de kastenwand werd een speciaal ontwikkeld gebrand stalen frame gebruikt.  

Over Culimaat 

Deze schitterende zwarte keuken werd ontworpen door Culimaat. Culimaat is een bedrijf dat high-end keukenconcepten ontwerpt. Deze projecten kenmerken zich aan een uitgesproken design en een hoogwaardige kwaliteit en uitstraling. Ze leveren maatwerk waarbij zij de wensen van hun klanten niet uit het oog verliezen. Hierdoor is ieder project een unieke combinatie van vormgeving, kleur, materialen en afwerking. Deze keuken is daar het perfecte voorbeeld van. Wie nieuwsgierig is geworden naar andere projecten van hun hand of zelf ideeën heeft bedacht, kan geheel vrijblijvend contact met Culimaat opnemen.  

Editor: Media team

Datum: 26-09-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Culimaat