Fijn zwemmen; zo creëer je een veilige zwemomgeving

Starline Group

Een heerlijk zwembad in de tuin tijdens de warme zomermaanden, dat wil iedereen. Het is dan ook een fantastische bron voor plezier, ontspanning en lichaamsbeweging. Heb jij recent een zwembad laten bouwen of ben je dat nog van plan? Dan is het ook slim om rekening te houden met de veiligheid van de zwemomgeving. Er zijn een paar erg belangrijke aspecten om in acht te houden. Door daar op te letten en preventieve voorzorgsmaatregelen te nemen kunnen ongelukken voorkomen worden. Wat deze maatregelen zijn en waar je precies allemaal rekening mee moet houden heeft Starline voor je op een rijtje gezet. Zo wordt zwemmen niet alleen leuk, maar gebeurt het ook veilig.  

Zwembadafdekking  

Allereerst is het belangrijk dat wanneer het zwembad niet in gebruik is, hij netjes wordt afgedekt. Kies voor een betrouwbare en solide zwembadafdekking die voldoet aan de strengste veiligheidsnormen. Een goed voorbeeld daarvan is het Roldeck van Starline. De constructie van deze sterke lamellen is erg robuust en kan daardoor tegen een stootje. Starline heeft diverse zwembadmodellen met een veiligheidsrand, wat in combinatie met het Roldeck zorgt voor een veiligere en afgesloten zwembadomgeving. Het kinderveiligheidsslot is een optionele voorziening die voorkomt dat het Roldeck onbedoeld geopend kan worden.

Een ingebouwde sta-rand 

Ben je een fanatieke baantjestrekker of maken kinderen gebruik van het zwembad? Dan is het fijn als het zwembad de mogelijkheid biedt om even uit te rusten. Je kunt hiervoor natuurlijk naar de trap zwemmen, maar het is nog fijner wanneer er iets binnen handbereik is. Starline biedt dan ook diverse zwembadmodellen aan met een sta-rand. Dit is een verhoging die langs de rand van het zwembad loopt, waardoor je rondom het zwembad kunt leunen. Daarnaast heeft Starline ook zwembaden met een veiligheidsrand bovenaan de wanden, voor extra ondersteuning wanneer het zwembad afgedekt is. 

De plaatsing 

Wanneer je een ingebouwd zwembad aan het overwegen bent, is het slim om van tevoren goed over de plaatsing na te denken. Dit kan namelijk een aanzienlijk verschil maken met betrekking tot de veiligheid en het gebruik van het zwembad. Probeer de afstand tussen het huis en het zwembad klein te houden, zodat het overzicht bewaard blijft, en zorg ervoor dat je het zwembad kan zien vanuit de woning wanneer er kinderen in gaan zwemmen. Mocht het echt niet anders kunnen en moet het zwembad toch verder in de tuin geplaatst worden, overweeg dan een poolhouse zodat je nog steeds alles in de gaten kunt houden of plaats een veiligheidsomheining.

Een antisliplaag 

Een andere manier om een veilige zwemomgeving te creëren is het plaatsen van een antisliplaag of –structuur. Dit zorgt ervoor dat de wrijving tussen de voetzool en het oppervlak van de trap verhoogd, waardoor de kans op uitglijden en vallen aanzienlijk kleiner wordt. Omdat Starline dit erg belangrijk vindt hebben zij iedere zwembadtrap en ieder loungedek voorzien van zo’n laag. Het betreden en verlaten van het zwembad gebeurt zo op een veilige manier. Daarnaast garanderen zij dat de antislip erg duurzaam is en een leven lang meegaat. Hierdoor kunnen de gebruikers jarenlang veilig zwemmen.  

Waterkwaliteit 

En tot slot is het waarborgen van de waterkwaliteit ook een belangrijk aspect met betrekking tot het creëren van een veilig zwemklimaat. Om een goede waterkwaliteit de waarborgen is het van belang het water regelmatig te testen, te behandelen en te onderhouden. Ook hier heeft Starline de juiste producten voor, denk aan filters en pompen. Het uitgebreide assortiment zorgt ervoor dat het zwembad altijd schoon en veilig is om in te zwemmen. Bovendien zou je ook kunnen kiezen voor een geautomatiseerd systeem. Zo hoef je er zelf niet altijd naar om te kijken maar is een schoon zwembad altijd gegarandeerd.  

Editor: Media team

Datum: 25-05-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Starline Group