FIN-Fix: het fantastische stelkozijn van Finstral

Finstral

Finstral ontwikkelt en produceert verschillende kozijn-, deur- en serresystemen. Het assortiment is ruim en de complete productie ligt bij het bedrijf, waardoor ieder kozijn volledig afgestemd kan worden naar de wens van de klant. Graag lichten we één van hun prachtige producten uit. Het kunststof stelkozijn; FIN-Fix. Dit kozijn kent tal van voordelen en daardoor is het een erg geliefd product.  

Kozijnen, Ramen, Finstral

Van hoogwaardige kwaliteit 

Een van de voordelen van het stelkozijn is dat deze in de natte bouwfase wordt gemonteerd. Het kozijn- of deurelement wordt daarentegen pas in de droge bouwfase geplaatst. Hierdoor kunnen bouwvocht, vervuiling en beschadiging van de afgewerkte elementen vermeden worden. Daarnaast heeft de FIN-Fix een gestandaardiseerde interface met verschillende Finstral elementen. Dit betekent dat het complete productieproces in handen ligt van Finstral en daardoor is een goede kwaliteit gegarandeerd. Ook zorgt dit ervoor dat het product snel leverbaar is. Het stelkozijn wordt binnen drie weken geleverd als afgewerkt frame.  

Kozijnen, Ramen, Finstral

Solide basis 

Andere voordelen van stelkozijnen hebben te maken met het materiaal waarvan ze worden gemaakt. De kozijnen zijn namelijk gemaakt van gerecycled kunststof. Dit betekent dat ze ook isolerend werken en rotvrij zijn. Dit komt mede door de gecoëxtrudeerde afdichtingen die zorgen voor de perfecte afdichting tussen het stelkozijn en het kozijn- of deurelement.  

Passende extra’s  

Bovendien is het mogelijk om passende extra’s toe te voegen aan jouw stelkozijnen. Zo kan hij uitgerust worden met een folie vastgeklemd in een houten frame. Dit maakt het mogelijk de frame-openingen al in de natte bouwfase te sluiten. Daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om de bouwdeur direct mee te laten leveren. Deze deurbladen bestaan uit een grove spaanplaat, die doormiddel van scharnieren in het stelkozijn wordt opgehangen.  

Onafhankelijk aanbevolen 

Het stelkozijn FIN-Fix van FINSTRAL werd door Europa’s meest toonaangevende montage experts van het Institur für Fenstertechnik Rosenheim aanbevolen. Zij zien het als de beste methode voor de inbouw van kozijnen en deuren. En zij kunnen het weten, want alle bouwtechnische aansluitdetails worden door dit instituut getest.  

Editor: Media team

Datum: 05-05-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Finstral