• Avalon – Exclusive Outdoor Solutions
  • Hastelweg 141a
  • 5652 CJ Eindhoven

Flexibele overkapping | Avalon

Op zoek naar een flexibele overkapping waarbij je zelf kunt bepalen wanneer je wel of niet van de zon wilt genieten? Dan is het vouwdak wellicht de uitkomst voor jou.  Dit topproduct – afkomstig van de Italiaanse producent  Corradi  – beschikt over een vouwbaar doek, dat je in staat stelt om schaduw te creëren wanneer gewenst. Niet alleen voor het weren van de zon biedt het vouwdak een oplossing. Doordat het doek ondersteund wordt door  baleinen  en is voorzien van een unieke spanmotor, beschik je met het vouwdak in gesloten toestand over een waterdichte overkapping die zelfs tot windkracht 8 kan worden gebruikt. Dankzij een onderscheidende techniek middels o.a. ultrasterke lagers en het toepassen van een mobiele goot verslaat het vouwdak van Corradi  met gemak al haar concurrenten.  Een ideale invulling om flexibel om te gaan met de uiteenlopende eigenschappen van het Nederlandse klimaat.  De kwalitatieve vouwdaken van  Corradi  zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen met uiteenlopende specificaties. Allemaal ontwikkeld met de focus op design en innovatie en met oog voor detail…  Kortom: stijlvolle kwaliteit uit Italië. 

Maestro: vrijstaande horeca-oplossing

Bij de ontwikkeling van het vouwdak type Maestro is Corradi uitgegaan van de allerhoogste kwaliteitseisen die gesteld kunnen worden aan een constructie voorzien van een vrijstaand flexibele overkapping, dat elke weersomstandigheid moet aankunnen. Dit heeft geleid tot een unieke en oersterke module, welke zowel als vouwdak als lamellendak verkrijgbaar is.  Met haar duidelijk gedefinieerde stijl en exclusieve eigenschappen is de Maestro absoluut onweerstaanbaar voor de liefhebber van topkwaliteit. Uitgerust met Led-verlichting, een gemotoriseerd bedieningssysteem, volledig strak afgewerkt zonder schroeven in het zicht en voorzien van ingebouwde afwateringsgoten maken de Maestro tot een unicum onder de vouwdaken. Door een unieke uitvoering langs de lange zijden van de goten, wordt opspattend water uit de goten voorkomen.  Het model met drie geleiders kan met slechts één enkel doek tot maar liefst 700 x 700 cm worden uitgevoerd.  De Maestro is zowel met wandmontage als in een vrijstaande module leverbaar en is bovendien te koppelen in zowel de breedte als de diepte. Dat maakt de Maestro bijzonder competitief en absoluut origineel. Ideaal om op krachtige wijze grotere oppervlakken effectief en elegant flexibel te kunnen overkappen. Tevens is het bij de Maestro mogelijk om windvaste screens te integreren in het frame, welke met één druk op de afstandsbediening aan te sturen zijn. Deze zorgen voor meer comfort op het terras bij wind, regen en invallend zonlicht. Ideaal voor horeca terrassen waar op ieder moment van de dag een hoge mate van flexibiliteit gewenst is al naar gelang de weersomstandigheden.

overkapping, Avalon, vouwdak,

Heer en meester: b-space

Het vouwdak B-space is speciaal ontwikkeld om het terras zo optimaal mogelijk te benutten. Daarom is dit systeem uitstekend geschikt voor zowel privé als zakelijke doeleinden. Dankzij een mogelijke uitval tot maar liefst 9 meter kunnen grote oppervlakten worden overspannen op een solide en lineaire manier, waardoor de B-space een ideale oplossing kan bieden voor de commerciële sector.  Elk terras voorzien van een B-space vouwdak zorgt voor een functioneel en stijlvol overdekte buitenruimte, die onder alle weersomstandigheden kan worden gebruikt. Zo biedt de B-space bescherming voor een groter gezelschap bij regen of overmatig zonlicht, zonder ook maar op enige manier aan comfort en uitstraling in te leveren.

overkapping, Avalon, vouwdak,

overkapping, Avalon, vouwdak,

Trendsetter: millenium celeb

Een van de meest verkochte producten van de afgelopen 10 jaar is het vouwdak Millenium. De eerste aluminium constructie voorzien van een vouwdak werd bij de lancering een prachtige toekomst toegedicht en heeft inmiddels de hoge verwachtingen meer dan waar gemaakt. Inmiddels is de Millenium doorontwikkeld, wat leidde tot een aantal modificaties met volledig nieuwe en exclusieve kenmerken.
Laat u verrassen door de nieuwste generatie Millenium® Celeb, een product met een breed scala aan standaard accessoires. Het design is absoluut betoverend te noemen en creëert de ideale ruimte voor uw vrije tijd.

De maximale afmeting van een enkele Millenium® Celeb-module is 500 x 685 cm. Een flinke overspanning, maar het is vooral de verlichting dat werkelijk het verschil maakt ten opzichte van andere modellen. In deze vernieuwde versie is de verlichting op fantastische wijze geïntegreerd in de voorzijde van de staanders en in de bovenkant van de liggers, terwijl de binnenverlichting vooraan en opzij in het kader wordt aangebracht. Zo creëert u een buitenruimte zonder grenzen. De gloednieuwe Millenium® Celeb is dan ook een waar kunstwerk te noemen… een nieuwe stijl in Outdoor Living!

Een tijdloze  klassieker:  vouwdak pergotenda

In 1998 werd door Corradi de eerste Pergotenda® op de markt geïntroduceerd, een mix van design en functionaliteit. De houten Pergotenda® is een aanbouwpergola die de tand des tijds moeiteloos zal doorstaan. Sterker nog, het systeem wordt van jaar tot jaar mooier dankzij de klassieke stijl, waardoor dit product zich op natuurlijke wijze prima aanpast aan elke omgeving. Of het nu gaat om een restaurant, een boerderij of een landhuis, de Pergotenda® voegt met haar tijdloze elegantie waarde toe aan uw buitenruimte. Vervaardigd van verduurzaamd hout, een natuurlijk, levend en romantisch materiaal dat er altijd in slaagt om warmte en gastvrijheid toe te voegen aan elke buitenomgeving. Bovendien is hout niet onderhevig aan kortstondige modetrends, waardoor het jaar na jaar zijn esthetische waarde behoudt. Wie de klassieke en tijdloze stijl van hout verkiest boven het minimalisme van het hedendaags design, vindt de ideale oplossing in de Pergotenda®.… ‘Made in Italy’.

Tekst: Avalon
Fotografie: Avalon

____

____

Meer projecten van Avalon bekijken?