
Gaggenau, het exclusieve merk voor professionele keukenapparatuur, lanceert de nieuwe 400 serie flexinductiekookplaat met geïntegreerd ventilatiesysteem. Het apparaat van 90 centimeter breed biedt ongekend nauwkeurig, snel en flexibel koken met een laag energieverbruik, in combinatie met een geïntegreerde ventilatie. Door het wegnemen van de bekommering om schone lucht, kan de privéchef-kok zich concentreren op het creëren van gerechten en het vermaken van zijn of haar gasten. Frameloos en vlak past de uitgestrekte plaat van zwart glas naadloos in de moderne keuken met een duidelijk verschil in het ontwerp: de zwarte bedieningsknoppen.
Het geïntegreerde ventilatiesysteem van deze 400 serie flexinductiekookplaat kan worden ingesteld op automatisch, zodat de lucht wordt gezuiverd wanneer de kookplaat is ingeschakeld. Beschikbaar in recirculatie of luchtafvoer, is de kookplaat in staat om op basis van waargenomen dampen in de ruimte het eigen vermogensniveau aan te passen; zelfs nadat de kookplaat is uitgeschakeld. Energiezuinige, krachtige motoren werken samen met luchtstroomkanalen om een minimaal volume aan zowel geluid als ruimte te garanderen. Maar met een maximaal effect: geuren worden verwijderd tijdens luchtrecirculatie dankzij de actieve koolfilters. Dit alles stelt de privéchef-kok in staat zich te concentreren op het creëren van gerechten, niet op het zuiveren van de lucht.
Een uitzonderlijke keuken vereist nauwkeurig koken en perfecte bakresultaten. De flexinductiekookplaat voorziet in beide. De kookplaat beschikt over uitbreidbare kookzones die gebruik maken van de ingenieuze flexinductietechnologie, waardoor u kunt koken als een professional. De kookzones kunnen eenvoudig worden samengevoegd voor het gebruik van grotere pannen tot 30 cm breed of accessoires zoals een teppanyaki. Al deze flexibiliteit doet geen afbreuk aan het vermogen. De boosterfunctie verhoogt dit tijdelijk van 3.300 Watt naar 3.700 Watt voor een echt verzengende hitte. Er is een warmhoudfunctie en een braadsensor die een gelijkmatige warmte vasthoudt, waardoor de kans op verbranding klein is.
Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Gaggenau
____
____