Velvet, fluweel, interieurtrend, zacht en comfortabel

Fluweel, het juweel van je interieur!

Fluweel, ook wel velvet, is al jaren een trend binnen de mode industrie. In 2019 is de trend ook over gewaaid naar de woon- en interieurbranche en wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van dit prachtige materiaal. Fluweel zorgt voor een zachte, comfortabele uitstraling maar is tegelijkertijd ook erg chique en stijlvol. Vele fauteuils en lounges worden bekleed met dit prachtige en elegante materiaal! Lees in deze blog hoe jij ervoor kunt zorgen dat fluweel ook het juweel wordt van jouw interieur. Wanneer je op de afbeeldingen klikt wordt je doorverwezen naar de prachtige projecten waar dit materiaal in is verwerkt.

Kleur binnen het interieur

In dit prachtige moderne interieur zorgen de groene velvet stoelen voor de juiste hoeveelheid aan kleur. De comfortabele stoel krijgt ook een comfortabele uitstraling door het zachte materiaal. En in combinatie met deze trendy kleur zorgt dit voor de stijlvolle uitstraling die binnen dit interieur thuis hoort. Fluweel is het nieuwe leer voor je eetkamerstoelen.

Velvet, fluweel, interieurtrend, zacht en comfortabel

Bouwbedrijf van Leent realiseerde deze nieuwbouwvilla. Als stoelen voor de eetkamertafel is deze trendy groene kuipstoel van fluweel een uitstekende keuze.

Lounge stoel

Deze prachtige high-end beautysalon is voorzien van een luxe metropolitan interieur. In een beautysalon hoor je te relaxen of moet je soms even wachten tot je aan de beurt bent. Dit moet natuurlijk in de zelfde hoeveelheid luxe gebeuren als de rest van de behandeling bij deze salon. Daarom is er bij de loungestoelen gekozen voor prachtige fluwelen stoelen en banken in verschillende kleuren. Ook zijn er verschillende fluwelen poefen te vinden die perfect aansluiten bij de rest van het meubilair. Dit maakt het interieur op een juist speelse manier af!

Linda Lagrand was de interieurarchitect van deze nieuwe beautysalon. Voor de inrichting van de lounge koos ze voor prachtige velvet stoelen in verschillende kleuren.  

Natuurlijk klassiek

De natuurlijke velourse stoelen binnen dit interieur zorgen voor een prachtig contrast in combinatie met de stoffen bank aan de andere kant van deze tafel. Ook de industriële verlichting zorgt ervoor dat deze eetkamer een bepaalde klassieke uitstraling krijgt. Niet alleen de prachtige stoelen binnen dit interieur zijn van fluweel maar de bewoners kozen ook voor een bed van het zelfde natuurlijke velourse materiaal. En ook daarbij is een speelse velvet poef als aanvulling de kerst op de taart!

Velvet, fluweel, interieurtrend, zacht en comfortabel

In deze stadsvilla koos interieurontwerper Thomas de Gier voor fluwelen stoelen als contrast van de industriële lamp boven de tafel.

Speels

Om de speelsheid binnen het interieur terug te brengen kan er ook gekozen worden voor een klein fluwelen detail in plaat van een geheel meubelstuk. Wanneer je kiest voor fluwelen kussens of bijvoorbeeld lampenkappen zorg je voor een twist binnen het interieur wat een speels effect geeft.

Velvet, fluweel, interieurtrend, zacht en comfortabel

Om de speelsheid terug te laten komen binnen het interieur van deze moderne villa bracht interieurontwerper Versteegh-Design verschillende velvet details in deze woning aan.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!

 


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.

____

Hier vind je meer blogs over actuele interieurtrends!