Renovatie, StrandNL + Stalendeurenhuys, the art of living

Formidabele renovatie | StrandNL en Stalendeurenhuys

In een parkachtige, groene omgeving in Zeist ligt een prachtige jaren dertig villa die onlangs werd gerenoveerd naar een ontwerp van StrandNL. De bouwstijl van dit woonhuis combineert soberheid, functionaliteit, stijlzuiverheid en rijke detaillering met een hoog verwerkingsniveau en eerlijk materiaalgebruik. In deze mooie villa woont een jong gezin. Stalen deuren was een grote wens van de opdrachtgevers. In overleg met Stalendeurenhuys is een prachtige partij getekend en gerealiseerd. Maar het huis heeft na de renovatie nog zoveel meer te bieden…

Renovatie, StrandNL + Stalendeurenhuys, the art of living

Inrichting: Judith van der Steen Interieuradvies.

Keukenontwerp: StrandNL.

Renovatie, StrandNL + Stalendeurenhuys, the art of living

Stalen deuren: StalenDeurenHuys.

Renovatie, StrandNL + Stalendeurenhuys, the art of living

Stalen deuren

De ontvangsthal achter de klassieke voordeur onthult meteen een van de pareltjes van de renovatie. Het plafond is middels een draagbalkconstructie verhoogd en de oorspronkelijke muur die de entrée van de woonkamer scheidde, is verwijderd. Deze muur is vervangen door een enorme glazen pui die zorgt voor een mooie zichtlijn door het huis. Dit ontwerp van StrandNL is buitengewoon vormgegeven door StalenDeurenHuys. De ranke, industriële stalen scheidingswand is een verrijking van de ruimte en het resultaat van absoluut vakwerk. Door de balustrade, waarbij het hout gedeeltelijk is vervangen door glas, stroomt een zee van licht en kleur binnen door drie grote glas-in-loodramen.

Renovatie, StrandNL + Stalendeurenhuys, the art of living

Zolder- en badkamerontwerp: StrandNL.

Véél zwart

De lichte tuinkamer biedt middels een grote verschuifbare glazen hoekpui ongehinderd toegang tot de tuin met groot terras. De gehele nieuwbouw is uitgevoerd in hout. Dat is bewust gedaan, omdat de bewoners een duidelijk verschil wilden aanbrengen tussen oud- en nieuwbouw. Het is een modern huis geworden met een snufje vintage, zoals de opgeknapte eetkamerstoelen. Op de eerste etage bevinden zich de kinderslaapkamers en de logeerkamer aan een brede overloop. Mooi zijn de oorspronkelijke paneeldeuren die tijdens de renovatie bewaard zijn gebleven. Ze passen perfect bij de sfeer van het huis. De open douche- en toiletruimte op de eerste etage zijn gestuct en tegelloos uitgevoerd. De keuze voor alles zwart: gietvloer, plafond, kozijnen, kranen, toilet en wasbakken, is gedurfd maar zeer geslaagd.

 

Tekst: Cai Vosbeek
Fotografie: Jaro van Meerten
_____

Wil je meer projecten zien van StrandNL of StalenDeurenHuys?


Web editor: Monique Jansen     |

Datum: 17 | aug | 2020


Tags: , , , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media