Fractions: de exclusieve design shutters

Fractions

Fractions zijn voor iedereen die wat anders wil dan standaard shutters. De bijzondere designs van de raambekleding zorgen ervoor dat je kunt uitpakken in vorm, kleur, licht. Bovendien is een groot voordeel dat ze verticaal langs elkaar heen kunnen schuiven. Dit biedt mogelijkheden op het gebied van bedieningsgemak en onderhoud. Kies voor een klassiek Louvre-design, creëer een exotisch sprookje met het Cleopatra Eye design of ontdek de esthetische voordelen van Fractions in de kleur Bronze Gold. Het maakt niet uit waarvoor je kiest, met Fractions haal je echt Dutch Design in huis dat in iedere situatie de eyecatcher van de woning wordt.  

Een fijne samenwerking 

Om de stijlvolle raambekleding te ontwikkelen en realiseren gingen topdesigner Osiris Hertman en Patrick van Loosbroek, een samenwerking aan. Zij wilden graag de standaard houten shutters in een nieuw jasje steken. Daarom ontwierpen zij verticale shutters, zodat zij op het gebied van design vrijwel alle kanten op konden. Dit resulteerde in een paar exclusieve ontwerpen, die bij iedere interieurstijl passen. Zij zijn ontzettend te spreken over het eindresultaat en zijn ervan overtuigd dat Fractions een veel gezien product zal worden in het interieur. Iedereen die het product ontdekt is enthousiast. Dit komt door de zachte uitstraling van de Fractions, ondanks dat het van aluminium is gemaakt. Het is zowel vernieuwend, praktisch als sfeervol. 

Volledig Dutch Design 

Het ontwerp van Fractions is natuurlijk volledig Dutch Design, maar daarnaast wordt het product ook geproduceerd in Nederland. Houten shutters komen vaak uit China, maar in dit geval is er bewust voor gekozen om de productie in Nederland plaats te laten vinden. In Boxtel om precies te zijn. Op deze manier is transparantie ontstaan over de manier waarop het product gecreëerd wordt. Ook kan de hoogwaardige kwaliteit van Fractions op deze manier gegarandeerd worden. Op dit vlak kunnen we dus ook spreken van Dutch Design: het is een schitterend, hoogstaand product van Nederlandse bodem.  

Uniek lichtspel 

Osiris probeert keer op keer producten te ontwerpen die op hun eigen unieke manier bijdragen aan sfeer van een ruimte. Op deze manier zijn er geen extraatjes nodig om een ruimte gezellig te maken. Fractions zijn hier een goed voorbeeld van. De raambekleding ziet er mooi uit, maar je ervaart de functie pas echt wanneer het geplaatst is en licht door het raam naar binnen schijnt. Het licht en schaduwspel dat zo ontstaat heeft een betoverende werking. Kies bijvoorbeeld voor het Flower design om de badkamer een verfrissende touch te geven of ga voor het Hexagon design voor een indrukwekkend grafisch design.  

Praktische eigenschappen 

Hoewel het design van Osris kwam, was Patrick ontzettend belangrijk voor de uitvoering. Hij is de realistische engineer, die beschikt over eindeloos veel bouwkennis en daardoor garant stond voor de realisatie. Een goed voorbeeld daarvan is de keuze om Fractions te vervaardigen in aluminium. Hierdoor zijn ze geschikt voor het meest hectische huishouden en zelfs voor de badkamer. Het zorgt ervoor dat het knap staaltje Dutch Design ook tegen een stootje kan en eenvoudig schoon te maken is. Kortom, het is op praktisch en esthetisch vlak een indrukwekkend product. 

Een exclusief product 

Het product valt meteen op wanneer je een woning betreedt en dit zorgt ervoor dat het zijn eigen enthousiaste ambassadeurs regelt. Het is een vernieuwend product en het lijkt in niets op iets dat je al eerder zag. Toch moeten de kwaliteit en het tijdloze design nog erkent worden in de interieurbranche. Daarom gaan de ontwikkelaars selectief om met samenwerkingen en media. Het moet namelijk een exclusief product blijven en niet te pas en on te pas overal opduiken. Spreekt dit product je aan en heeft het je geïnspireerd? Neem dan een kijkje op de website en ontdek de designs.  

Editor: Media Team

Datum: 27-06-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Fractions