Fractions design by Osiris | Unilux

Fractions zijn aluminium shutters waarbij alle voordelen van aluminium volledig benut worden. Ze zijn makkelijker in gebruik dan traditionele shutters en onderhoudsvriendelijk. Bovendien bieden ze de mogelijkheid te spelen tussen open en dicht en de gewenste lichtintensiteit in de ruimte te bepalen. Voor het design van de nieuwe collectie voor Fractions klopte Unilux aan bij een echte specialist, namelijk niemand minder dan topdesigner Osiris Hertman.

fractions, unilux, osiris hertman, zonnewering, innovatief, patroon

Patronen van licht

Daglicht is een belangrijk ingrediënt in ons dagelijks leven, maar soms wil je het daglicht juist buitensluiten. Met Fractions kan er met het spel van daglicht en schaduw extra vorm gegeven worden aan het interieur. Vanuit de aluminium basisplaat is bijna ieder patroon denkbaar. Osiris Hertman greep dit gegeven aan voor een onderscheidende vormgeving.

Kleuradvies

Fractions waren voorheen al niet alleen in standaard wit verkrijgbaar, maar van metallic tot structuur. Osiris ontwierp voor Fractions design by Osiris zeven patronen die allemaal anders zijn en die een volstrekt verschillende sfeer geven aan de ruimte. “Je kunt enorm variëren met de lichtintensiteit door de shutters meer of juist iets minder open te zetten en een drukker of rustiger patroon te maken”, aldus Osiris. Hij gaf bovendien voor ieder model een kleuradvies.

fractions, unilux, osiris hertman, zonnewering, innovatief, patroon

Innovatieve techniek

Osiris heeft een liefde voor ambacht en natuurlijke materialen. Dat werd gecombineerd met de innovatieve techniek van Unilux. CEO Patrick van Loosbroek: “We zochten onderscheiding in techniek, design én functionaliteit. En dat in één product.” Fractions worden gemaakt in de fabriek in Boxtel. Made in Holland dus. Dit houdt de lijnen kort en de levertijden snel. Patrick: “We zijn erg blij dat we Osiris hebben betrokken in dit proces. Zijn visie heeft ervoor gezorgd dat Fractions die extra dimensie heeft gekregen die het product zo uniek maakt. Náást de techniek natuurlijk.”

 

Tekst: Unilux
Fotografie: Unilux

____

 

fractions, unilux, osiris hertman, zonnewering, innovatief, patroon

 

____

Meer projecten zien van Unilux?

 

___

Contactgegevens

  • Unilux bv
  • Schouwrooij 18
  • 5281 RE Boxtel


Web editor: Media team     |

Datum: 08 | nov | 2019


Tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media