• Fractions
  • Schouwrooij 1
  • 5281 RE Boxtel

Fractions | Onderscheidende raamdecoratie

Door middel van de unieke kenmerken van de Fractions, onderscheidt Fractions zich op het gebied van raamdecoratie.

Onlangs opende het ETC Design Center Europe haar deuren weer voor het publiek, onder naam van ‘Consumenteninspiratiedag’. Deze dag wordt 4 keer in het jaar georganiseerd. Je vindt hier ruim 15.000m2 aan inspiratie.

Vanaf dit jaar is ook Fractions vaste exposant bij ETC. De consumenteninspiratiedag vind vier keer per jaar plaats, en die vier keer willen wij (Fractions) gebruiken om de consument te voorzien van genoeg inspiratie over onze aluminium shutters, de fractions.  “De exclusiviteit van Fractions maakt, dat het product en de werking ervan nog niet heel erg bekend is bij de consument, waar traditionele houten shutters, lamellen en gordijnen dat wel zijn. Fractions geven het interieur echt een extra dimensie. De strakke panelen zijn ware eyecatchers en zorgen voor een luxe uitstraling. Een exclusief product dat past in de exclusieve omgeving van ETC Design Center Europe!”, aldus CEO Patrick van Loosbroek.

ETC, uitgelicht, Unilux

Duurzaam en recylebaar materiaal

Aluminium als duurzaam en recyclebaar materiaal binnen het hoge woonsegment is met een heuse opmars bezig. Waar we aluminium al zagen in raamkozijnen, deuren en keukens, zien we nu ook dat aluminium steeds vaker wordt toegepast op meubels. Fractions past aluminium nu ook toe op hoogwaardige raamdecoratie. Dat doen we in de vorm van een shutter, waarvan de panelen stijlvol in elkaar schuiven in plaats van kantelen.
Doordat de Fractions in iedere RAL-kleur geleverd kunnen worden, kun je deze raamdecoratie helemaal ‘customizen’ naar je eigen interieurstijl en indien gewenst in iedere ruimte een andere sfeer bepalen. Fris wit in je woonkamer, intiem donker in je slaapkamer, voorzien van een subtiel glittertje voor de kamer van je dochter of juist met een stoere matte finish op de kamer van je zoon. Alles is mogelijk. Een innovatief ontwerp dat uniek is in zijn soort!

Unilux, Raamdecoratie, Aluminium, Duurzaam

Licht én schaduw

Naast het feit dat de Fractions in elke woonstijl mooi tot hun recht komen, zit de toegevoegde waarde van deze shutters met name in de verspreiding van het licht. “Waar het licht bij de traditionele shutters op de horizontale kant hard weerkaatst naar boven, wordt het directe licht door de verticale sleuven van Fractions geknepen en dus verspreid” legt Van Loosbroek uit. “Dit verschijnsel heet diffractie, waar de naam Fractions dan ook een afgeleide van is. De patronen die hierdoor ontstaan in de ruimte kunnen groter of kleiner worden gemaakt, totdat de perfecte sfeer is gevonden.”
Het aluminium materiaal heeft als bijkomstigheid, dat het geen licht opneemt en geen meekleurend effect geeft aan het interieur. Je bereikt hiermee het zuiverste resultaat aangaande zonlicht en schaduw in huis.” Met Fractions kun je dus naar eigen inzicht en behoefte het zonlicht en de schaduw regelen en daarmee de meest ultieme sfeer creëren.

Positieve eigenschappen

Eerder gaven we aan, dat je de Fractions perfect kunt matchen met elk interieur en dat je met dit product zonwering en verduistering optimaal regelt. Maar Fractions hebben nog meer postitieve eigenschappen.
Door de roestvrije eigenschap van aluminium, leent dit product zich namelijk ook heel goed voor natte, vochtige ruimtes. En het ‘slanke’ materiaal zorgt ervoor, dat ze tevens kunnen worden toegepast op of in de glaslat van een draaikiep of een schuifdeur. De Fractions gaan naadloos op in je aluminium kozijn en combineren ook prima met houten kozijnen.

Fractions: heel gemakkelijk in onderhoud

Tot slot zijn de Fractions ten opzichte van traditionele shutters of lamellen heel gemakkelijk in onderhoud. Ze zijn vlot en eenvoudig schoon te houden, waardoor het een zeer geschikt product is voor mensen met een (stof)allergie.

 

___

Meer informatie over de raamdecoratie Fractions?