Fractions

“Fractions; Functioneel mag ook mooi zijn” “Ieder zijn vak” wordt wel eens gezegd. Bij de ontwikkeling van Fractions bleek maar weer eens dat onze kracht zit in engineering, voor het design konden we beter een echte specialist betrekken. Op het moment dat je dat inziet ontstaan er nieuwe mogelijkheden; door de samenwerking met Osiris Hertman in 2019 is de nieuwe richting voor Fractions bepaald. Fractions zijn aluminium shutters. Al in de eerste prototypes zijn direct alle technische voordelen van aluminium volledig benut, iets wat uniek is in de wereld van raamdecoratie.

Projecten van Fractions

Informatie over Fractions


Fractions
Fractions
Fractions
Fractions
Fractions
Slider-fractions1
Slider-fractions2
Slider-fractions3
Slider-fractions4
slider-fractions5
previous arrow
next arrow

Onderscheidend

“Grandioos bedacht, maar wel echt jaren 80 design..” CEO Patrick van Loosbroek citeert Osiris’ confronterende opmerking bij de eerste kennismaking. “En dat was wat wij ook zagen. Osiris legde bij ons terug dat het design tot dusver onnodig veel leek op het lijnen spel van de bekende jaloezieën, traditionele houten shutters en rolgordijnen. “Maar vanuit de basis aluminium plaat is bijna elk patroon denkbaar, waarom dan niet juist gaan onderscheiden? ” was zijn credo. En daar raakten onze specialismen elkaar. Patrick; “De consument van vandaag de dag wil zich ook steeds meer onderscheiden. Alleen een technisch meest verantwoorde oplossing is niet meer voldoende. We zochten onderscheiding in techniek, design én functionaliteit. En dat in één product. ”Fractions design by Osiris vormen het antwoord hierop. De super platte aluminium platen, in plaats van brede houten latten, zorgen voor een veel efficiëntere lichtwering.” Fractions beperken de inkijk, zijn makkelijker in het gebruik én onderhoudsvriendelijk. Het geheel wordt gedragen in een aluminium omlijsting waarin slimme verstelbaarheid voor montage en optimale sluiting middels magneet strips is geïntegreerd. “De kleuren poedercoatings zijn niet alleen in wit verkrijgbaar, maar van metallic tot structuur te verkrijgen. Osiris heeft per model ook een kleuradvies uitgebracht en ze zijn nu echt onderscheidend maar ook beter te combineren met de verschillende interieurstijlen.”

Made in Holland

Een ander uniek onderdeel; Fractions zijn ‘Made in Holland’. Waar de meeste fabrikanten naar het buitenland uitwijken komt dit product uit de fabriek in Boxtel. Zo blijven de lijnen in alle opzichten kort en dat schept veel voordelen ten aanzien van levertijden. Dit past daarnaast volledig binnen de gedeelde visie van Osiris en ons ten aanzien van efficiënte  productiemethodes, duurzaam materiaalgebruik en beperking van je footprint. “Op alle fronten hebben we dus veel raakvlakken”, voegt Patrick nog toe. “We zijn erg blij dat we Osiris hebben betrokken in dit proces. Zijn visie heeft ervoor gezorgd dat Fractions die extra dimensie heeft gekregen die het product zo uniek maakt. Náást de techniek natuurlijk” besluit hij lachend.

Verschillende toepassingen

Geen enkel andere binnenzonwering of raamdecoratie is zo plat en compact als Fractions. Dit biedt nieuwe toepassingsmogelijkheden zoals montage in de glaslat bijvoorbeeld. Opgenomen in een draaikiep raam bijvoorbeeld, zijn Fractions volledig functioneel en decoratief door het sensationele lichtcontrast. Of op een (schuif)deur, zonder dat de klink conflicten veroorzaakt met de functionaliteit. Fractions laten zich uitstekend toepassen in natte ruimtes, zoals badkamer of keuken, het materiaal is immers roestvrij en beschermt zichzelf. Daarnaast is aluminium bijzonder bestendigd tegen stoom en sproeiwater. Maar aluminium verdraagt ook extreme temperaturen zonder aan eigenschappen in te boeten. Zo kunnen Fractions ook de functie van binnenzonwering vervullen.

Eigenschappen

Soms staan we er niet zo bij stil, maar daglicht is een belangrijk ingrediënt in ons dagelijks leven. De hoeveelheid licht en de lichtinval bepalen vaak op welke plek we het liefste zitten en hoe een woning ingericht wordt. Top designer Osiris Hertman ging met Fractions, aluminium shutters, de uitdaging aan om hier met unieke designs met het spel van daglicht en schaduw vorm aan te geven. En met de bijzondere eigenschappen van aluminium is eigenlijk alles mogelijk.

Unieke eigenschappen, slim toegepast:
– Slanke en elegante panelen
– Sensationele lichtinval
– Alle standen instelbaar
– Geen horizontale lamellen; voorkomt vuil en stof
– Geschikt voor zowel droge als vochtige ruimtes
– In alle RAL kleuren leverbaar
– Dutch Design, made in Holland; snelle levertijden
– Duurzaam recyclebaar aluminium
– Eenvoudige snelle montage

De lak maakt de Fractions krasbestendig en het materiaal is bestand tegen vocht en UV-licht. Ze zijn dan ook te gebruiken in iedere ruimte. Van Loosbroek: “Materialen als hout of kunststof kunnen niet op tegen de sterkte en vormvrijheid van de Fractions.” Het aluminium frame is slechts 18 mm dik. Het kan dus ook in de deurframe gemonteerd worden, waardoor het een onderdeel wordt van de pui zelf, en hij als het ware erop vast lijkt te zitten. Zo strak. Maar als je ervoor kiest om er een opvallender designproduct van te maken, dan is die mogelijkheid er ook. Osiris heeft een eigen kleurenpalet ontworpen en bij de zeven designs toegepast.

Nieuwe dimensie

Fractions en Osiris Hertman openen met Fractions Design by Osiris Hertman, een geheel nieuwe dimensie in de wereld van shutters. Het is zeker dat functioneel ook mooi mag zijn. Op www.fractions.nl presenteren wij u de nieuwe beleving van licht en het wonen van nu.