previous arrow
next arrow
Slider

Fractions

“Fractions; Functioneel mag ook mooi zijn”

“Ieder zijn vak” wordt wel eens gezegd. Bij de ontwikkeling van Fractions bleek maar weer eens dat onze kracht zit in engineering, voor het design konden we beter een echte specialist betrekken. Op het moment dat je dat inziet ontstaan er nieuwe mogelijkheden; door de samenwerking met Osiris Hertman in 2019 is de nieuwe richting voor Fractions bepaald. Fractions zijn aluminium shutters. Al in de eerste prototypes zijn direct alle technische voordelen van aluminium volledig benut, iets wat uniek is in de wereld van raamdecoratie.

Onderscheidend

“Grandioos bedacht, maar wel echt jaren 80 design..” CEO Patrick van Loosbroek citeert Osiris’ confronterende opmerking bij de eerste kennismaking. “En dat was wat wij ook zagen. Osiris legde bij ons terug dat het design tot dusver onnodig veel leek op het lijnen spel van de bekende jaloezieën, traditionele houten shutters en rolgordijnen. “Maar vanuit de basis aluminium plaat is bijna elk patroon denkbaar, waarom dan niet juist gaan onderscheiden? ” was zijn credo. En daar raakten onze specialismen elkaar. Patrick; “De consument van vandaag de dag wil zich ook steeds meer onderscheiden. Alleen een technisch meest verantwoorde oplossing is niet meer voldoende. We zochten onderscheiding in techniek, design én functionaliteit. En dat in één product. ”Fractions design by Osiris vormen het antwoord hierop. De super platte aluminium platen, in plaats van brede houten latten, zorgen voor een veel efficiëntere lichtwering.” Fractions beperken de inkijk, zijn makkelijker in het gebruik én onderhoudsvriendelijk. Het geheel wordt gedragen in een aluminium omlijsting waarin slimme verstelbaarheid voor montage en optimale sluiting middels magneet strips is geïntegreerd. “De kleuren poedercoatings zijn niet alleen in wit verkrijgbaar, maar van metallic tot structuur te verkrijgen. Osiris heeft per model ook een kleuradvies uitgebracht en ze zijn nu echt onderscheidend maar ook beter te combineren met de verschillende interieurstijlen.”

Made in Holland

Een ander uniek onderdeel; Fractions zijn ‘Made in Holland’. Waar de meeste fabrikanten naar het buitenland uitwijken komt dit product uit de fabriek in Boxtel. Zo blijven de lijnen in alle opzichten kort en dat schept veel voordelen ten aanzien van levertijden. Dit past daarnaast volledig binnen de gedeelde visie van Osiris en ons ten aanzien van efficiënte  productiemethodes, duurzaam materiaalgebruik en beperking van je footprint. “Op alle fronten hebben we dus veel raakvlakken”, voegt Patrick nog toe. “We zijn erg blij dat we Osiris hebben betrokken in dit proces. Zijn visie heeft ervoor gezorgd dat Fractions die extra dimensie heeft gekregen die het product zo uniek maakt. Náást de techniek natuurlijk” besluit hij lachend.

Verschillende toepassingen

Geen enkel andere binnenzonwering of raamdecoratie is zo plat en compact als Fractions. Dit biedt nieuwe toepassingsmogelijkheden zoals montage in de glaslat bijvoorbeeld. Opgenomen in een draaikiep raam bijvoorbeeld, zijn Fractions volledig functioneel en decoratief door het sensationele lichtcontrast. Of op een (schuif)deur, zonder dat de klink conflicten veroorzaakt met de functionaliteit. Fractions laten zich uitstekend toepassen in natte ruimtes, zoals badkamer of keuken, het materiaal is immers roestvrij en beschermt zichzelf. Daarnaast is aluminium bijzonder bestendigd tegen stoom en sproeiwater. Maar aluminium verdraagt ook extreme temperaturen zonder aan eigenschappen in te boeten. Zo kunnen Fractions ook de functie van binnenzonwering vervullen.

Eigenschappen

Soms staan we er niet zo bij stil, maar daglicht is een belangrijk ingrediënt in ons dagelijks leven. De hoeveelheid licht en de lichtinval bepalen vaak op welke plek we het liefste zitten en hoe een woning ingericht wordt. Top designer Osiris Hertman ging met Fractions, aluminium shutters, de uitdaging aan om hier met unieke designs met het spel van daglicht en schaduw vorm aan te geven. En met de bijzondere eigenschappen van aluminium is eigenlijk alles mogelijk.

Unieke eigenschappen, slim toegepast:
– Slanke en elegante panelen
– Sensationele lichtinval
– Alle standen instelbaar
– Geen horizontale lamellen; voorkomt vuil en stof
– Geschikt voor zowel droge als vochtige ruimtes
– In alle RAL kleuren leverbaar
– Dutch Design, made in Holland; snelle levertijden
– Duurzaam recyclebaar aluminium
– Eenvoudige snelle montage

De lak maakt de Fractions krasbestendig en het materiaal is bestand tegen vocht en UV-licht. Ze zijn dan ook te gebruiken in iedere ruimte. Van Loosbroek: “Materialen als hout of kunststof kunnen niet op tegen de sterkte en vormvrijheid van de Fractions.” Het aluminium frame is slechts 18 mm dik. Het kan dus ook in de deurframe gemonteerd worden, waardoor het een onderdeel wordt van de pui zelf, en hij als het ware erop vast lijkt te zitten. Zo strak. Maar als je ervoor kiest om er een opvallender designproduct van te maken, dan is die mogelijkheid er ook. Osiris heeft een eigen kleurenpalet ontworpen en bij de zeven designs toegepast.

Nieuwe dimensie

Fractions en Osiris Hertman openen met Fractions Design by Osiris Hertman, een geheel nieuwe dimensie in de wereld van shutters. Het is zeker dat functioneel ook mooi mag zijn. Op www.fractions.nl presenteren wij u de nieuwe beleving van licht en het wonen van nu.

___

Meer van Fractions bekijken?

 

 

  • |

 

Unieke stijl siert Brabants platteland 

In deze prachtige landelijke woning is het Fractions zonweringsysteem toegepast in de keuken, woonkamer, hal en slaapkamer. Dankzij het systeem valt het licht van de zon op een bijzondere wijze in de woning en creëert sfeer. Ook is het systeem volledig opgegaan in de stijl van de woning en vormt een geheel met het kozijn dankzij een perfecte afwerking.

Raambekleding badkamer

De badkamer is een plek waar rust en sereniteit gewenst is. Een plek waar natuurlijk licht een must is, maar ook privacy niet onbelangrijk is. Hierbij is raambekleding een belangrijk element. Fractions is de ultieme oplossing om beide aspecten terug te laten komen zodat er een perfecte combinatie tussen beide ontstaat.

Aluminium zwarte shutters

Deze woning is voorzien van aluminium zwarte shutters die zorgen voor een luxe uitstraling. De Fractions zijn uiterst geschikt om een woning een moderne en stijlvolle sfeer te geven. De shutters zijn een echte eyecatcher in deze woning.

Fractions als raamdecoratie

De keuze voor raamdecoratie is altijd een opgave. Wat past het beste bij het interieur en geeft nog genoeg lichtinval in de ruimte? Een nieuwe trend op het gebied van raamdecoratie zijn fractions. De aluminium shutters in deze thuisgym hebben een opvallende uitstraling.

Fractions design by Osiris

Daglicht is een belangrijk ingrediënt in ons dagelijks leven, maar soms wil je het daglicht juist buitensluiten. Met Fractions kan er met het spel van daglicht en schaduw extra vorm gegeven worden aan het interieur. Vanuit de aluminium basisplaat is bijna ieder patroon denkbaar. Osiris Hertman greep dit gegeven aan voor een onderscheidende vormgeving.

Luxe aluminium shutters

Fractions zijn unieke aluminium shutters. Ze worden toegepast als exclusieve raamdecoratie in veelal hoogwaardige interieurs en projecten. Door het binnenvallende licht te knijpen met sleuven, wordt in een ruimte een bijzondere lichtinval gecreëerd. Fractions bieden de mogelijkheid te spelen met het licht, waardoor een ware dans van bewegende patronen van licht en schaduw wordt gerealiseerd.

Louvre shutters voor een Franse touch

Ben je op zoek naar raamdecoratie en zoekt je iets unieks en bijzonders? Dan zijn Fractions, aluminium shutters, een uitstekende keuze. We nemen je graag mee in een prachtig totaalproject waar door heel het huis heen louvre shutters zijn geplaatst. In deze prachtige woning is het toegepaste patroon Louvre, uitgevoerd in de kleur Sturdy black.  Fractions zijn in zeven unieke designs verkrijgbaar.

Ultieme privacy middels raamdecoratie

Hoe lekker is het als zonlicht  door de ramen in je kamer valt? Je geniet van het natuurlijke lichtspel en de warmte die de zon brengt. Licht vormt een belangrijke bron van energie in ons dagelijkse leven. In de ochtend goed van start met de juiste licht inval in je kamer, even lekker met een boekje genieten in de hoek van de bank of van je huisdier  slapend  in het warme licht. Maar de juiste raamdecoratie biedt ook volop privacy wanneer je dat wenst.

 

 

 

unilux, unilux horren, zonwering

Dènis van Loosbroek


“Lichtdichte naadloze scharnieren, een ultra smal pakket dat zowel op als in de glaslat kan worden gemonteerd, alle RAL kleuren leverbaar en verduisterend; Fractions vormen de ideale raamdecoratie voor iedere ruimte. ”

 

 

 

___

Contactgegevens:

  • Fractions
  • Schouwrooij 1
  • 5281 RE Boxtel

 


Web editor: Juultje Peels     |

Datum: 21 | nov | 2017


Tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media