Franse villa | Hertroijs Architekten
Franse villa | Hertroijs Architekten
Franse villa | Hertroijs Architekten
previous arrow
next arrow
Slider

Franse villa | Hertroijs Architekten

Schitterende architectuur in een mooie omgeving

Op het eerste gezicht lijkt het alsof deze villa in Frankrijk staat; de witte muren, de zwarte leien daken, de luiken voor de ramen, de twee gekapte vierkante schoorstenen. Niets is echter minder waar, hij staat gewoon in Brabant. De architectuur is het schitterend resultaat van de ideeën die de bewoners bij Hertroijs Architekten in Valkenswaard hebben neergelegd.

Voorwaarden voor de bewoners waren: een tuin op het zuiden of zuidwesten, gelegen in een rustige omgeving. Bewoonster: “Enkele jaren geleden las ik in een blad de volgende tekst: ‘Ik vind het huis niet zo belangrijk. Het gaat om de locatie, de chemie die je hebt met een plek. Voor mij moet het een plek van rust en privacy zijn, maar wel dicht bij de drukte. Dicht bij het vuur, maar zonder je handen te branden.’ Die woorden hebben op mij veel indruk gemaakt, omdat ze precies verwoordden wat wij van onze nieuwe woonplek verwachtten.” Uiteindelijk hebben de bewoners die plek gevonden.

Droomhuis

Na wat rondrijden en ideeën opdoen, kregen de bewoners een beeld van hoe hun droomhuis eruit zou moeten komen zien. Hertoijs Architekten nam het totale project op zich, inclusief tuinontwerp en bouwcontrole. “Hij heeft goed naar onze wensen geluisterd en die vertaald naar het uiteindelijke ontwerp.”


“Het gaat om de locatie, de chemie die je hebt met een plek”


Keuken, Aswa Keukens, kookeiland, marmeren blad, ruime keuken, kookeiland, open haard, inloopkoelkast, Franse villa, Hertroijs Architekten

Opvallend in de keuken door Aswa Keukens is het marmeren blad van het kookeiland.

Keuken, Aswa Keukens, kookeiland, marmeren blad, ruime keuken, kookeiland, open haard, inloopkoelkast, Franse villa, Hertroijs Architekten

Ruime keuken
Omdat de bewoners veel tijd doorbrengen in de keuken is deze ruimte wat groter. In de keuken is er gekozen voor een los eiland met een prachtig marmeren blad. Ook is er een open haard en een inloopkoelkast in de keuken. Daar maken de bewoners veel gebruik van.

Lounge chair, stoelen, ontspannen, vitrage, koeienhuid, houten vloer, parket, Franse villa, Hertroijs Architekten

Het licht is gemakkelijk te reguleren dankzij de shutters van Jasno.

Dineren bij de openhaard door Beerten haardendesign & tegelhandel.

Majestueuze haard, open haard, schouw, hertenkop, woonkamer, Franse villa, Hertroijs Architekten

Speciale sfeer
Heel bijzonder is ook de verlichting in huis. Samen met de hoge plafonds zorgen die voor een heel speciale sfeer. “We hebben gekozen voor een zwevende trap die helemaal in de bouw is gemaakt. We vinden dat die heel bijzonder is geworden.”

Chinese invloeden
Ook apart is de majestueuze open haard. Die lijkt zo uit een oud Frans kasteel te komen, maar is gemaakt in China. Veel voorwerpen in huis komen daar vandaan, zoals de kroonluchter en het sanitair in de badkamers. Behalve de toiletpotten. Die waren op Chinese afmetingen gemaakt en dus te klein.

trap, zwevende trap, trapleuning, Franse villa, Hertroijs Architekten

Badkamer, sanitair, bad, wastafel, tegelvloer, grote spiegel, Franse villa, Hertroijs Architekten

Badkamer, bad, vrijstaand bad, bijzondere muur, tegelwand, natuursteen, Franse villa, Hertroijs Architekten

De parketvloeren in de woning zijn gelegd voor Wouters parketvloeren.

Tuin met veel gras
Over de tuin zijn de bewoners ook erg tevreden. Veel gras met centraal een notenboom in het midden. Dankzij een goed advies van de leverancier hebben ze een maairobot aangeschaft. Aan het huis vast zit een veranda, omdat de bewoners graag met goed weer buiten leven. Onder het huis zit een kelder, speciaal voor de kinderen. Er zit een bar in, een televisie en er staat een biljart.

Franse villa | Hertroijs Architekten

Kelder, biljart, speelruimte, bar, Franse villa, Hertroijs Architekten

Chemie
Ook over de aannemer zijn de bewoners zeer tevreden. “Die had al eens eerder voor ons gewerkt en op grond van die ervaringen hebben we hem opnieuw gekozen. Hij was niet de goedkoopste, maar is achteraf gezien wel de beste gebleken. Kortom, we wonen hier nu een jaar en voelen ons helemaal thuis. De chemie met deze plek is alleen nog maar sterker geworden. En om die chemie ging het vanaf het eerste begin.”

 

Tekst: Ben van der Sommen & webredactie
Fotografie: Dré Wouters

 

Meer projecten van Hertroijs Architekten bekijken?

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project:

 


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media