Ga voor comfort met een tuin- of loungeset

Als je heel eerlijk bent, wat is belangrijker dan comfort? In de avond zitten we graag gezellig op de bank een serie te kijken. Maar ook tijdens dat we bezoek ontvangen is het comfort van alle gasten erg belangrijk. Ons huis is een plek waar we ons terug kunnen trekken van de drukte van het werk. In de zomer kan het echter vrij warm worden in huis, waardoor veel mensen zich liever in de schaduw in de tuin bevinden. Maar hoe zorg je ervoor dat het comfort van jouw huis wordt doorgetrokken naar de tuin?

Trek je terug in de tuin

Tuinmeubelen zijn er in allerlei soorten en maten. Voor de liefhebbers van comfort zijn er genoeg mogelijkheden om buiten net zo lekker te zitten als binnen. Dit begint bijvoorbeeld met de loungesets. Wanneer je in een tuincentrum rondloopt, zien al die loungesets er erg comfortabel uit. Je probeert een aantal loungesets uit en denkt bij jezelf; dit wil ik ook in mijn tuin. Want wie wil dat nu niet: comfortabel zitten in de tuin? Loungesets zijn ideaal om je terug te trekken onder het genot van een borrel en wat hapjes.

Ook ontspannen tijdens het diner

Tijdens het diner is het wellicht niet zo fijn om je op een loungeset te bevinden. De bijbehorende salontafel is vaak vrij laag, waardoor het niet gemakkelijk is om van jouw maaltijd te genieten. Gelukkig hebben we niets te kort als het gaat om tuinsets. Ook deze zijn er in allerlei varianten te vinden. Welk van de tuinsets ideaal is voor jou, hangt van een aantal zaken af.

Ten eerste is het van belang hoeveel mensen je kwijt wil kunnen aan de tuinset. Als je een groot gezin hebt, of vaak mensen op bezoek, dan wil je natuurlijk wel dat iedereen een plekje aan de tafel heeft. Daarnaast zijn tuinsets in diverse materialen verkrijgbaar. Tuinmeubels zijn sowieso al gemaakt van materialen die eenvoudig schoon te maken zijn, maar er is wel een verschil bij materialen.

Materiaalkeuze

Tuinsets van aluminium zijn misschien wel het makkelijkst in onderhoud. Ten eerste is aluminium een materiaal dat niet roest. Daarnaast is het erg eenvoudig om schoon te maken: aan een doek met een beetje water en zeep heb je al voldoende. Het wordt afgeraden om te zware schoonmaakmiddelen te gebruiken, want dit kan het materiaal beschadigen.

Een ander veelgebruikt materiaal is hout. Ook dit materiaal is eenvoudig in onderhoud, maar vereist wellicht wat meer onderhoud dan aluminium. Het wordt aangeraden om het hout te borstelen met zeep en een zachte borstel. Zo kun je alsnog op een voorzichtige manier het materiaal schoonhouden. Denk er ook aan dat je deze zal moeten behandelen met olie.

 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.