Gaggenau onthult de Essential Induction: een ware culinaire revolutie

Gaggenau NL

Het luxe merk Gaggenau brengt zijn nieuwste innovatie naar de keukens van fijnproevers: de Essential Induction kookplaat. Een harmonieuze samensmelting van inductiekookplaat en werkblad die vrijheid, flexibiliteit en geavanceerd design naar een nieuw niveau tilt.

Een culinaire symfonie: de Essential Induction

In de zoektocht naar de ultieme kookervaring lanceert Gaggenau trots de Essential Induction kookplaat. Dit innovatieve meesterwerk combineert naadloos functionaliteit en esthetiek, waardoor koken een waar architectonisch genot wordt. De inductiekookplaat is gereduceerd tot zijn essentie: een subtiel LED-lichtpuntje, het vlek- en krasbestendige Dekton werkbladoppervlak en de strakke bedieningsknop. Dit minimalistische ontwerp belichaamt comfort en elegantie, waardoor het kookplezier naar nieuwe hoogten wordt gebracht.

Een esthetische dans met Dekton werkbladen

De Essential Induction is ontworpen om exclusief te integreren met Dekton werkbladen, die verkrijgbaar zijn in maar liefst 60 verschillende afwerkingen en kleuren. Dit ultracompacte materiaal biedt niet alleen duurzaamheid maar voegt ook een esthetische dimensie toe aan elk keukenontwerp. De aan de voorzijde gemonteerde bedieningsknoppen van Gaggenau begeleiden de gebruiker tijdens het kookproces, terwijl een stip op het werkblad, een subtiel lichtpuntje, de bedieningsknop op intuïtieve wijze koppelt aan de kookzone die wordt gebruikt.

Efficiëntie verpakt in design

Om efficiënt koken te waarborgen, introduceert Gaggenau verwijderbare magnetische oppervlaktebeschermers. Deze beschermen niet alleen het werkblad, maar verminderen ook het geluid wanneer pannen over het oppervlak bewegen. Bovendien zorgen ze voor optimale geleiding van de inductiemodules, waardoor kookprestaties worden geoptimaliseerd.

Revolutionaire vrijheid in keukenplanning

Sven Baacke, Gaggenau Head of Design, deelt zijn visie: “Het gaat om het elimineren van de grenzen tussen bereiding en wonen. Het biedt de ultieme vrijheid in keukenplanning, wat een revolutionair concept is voor designers en planners.” Deze innovatie belooft niet alleen de manier waarop mensen koken te veranderen, maar ook hoe ze met elkaar communiceren in de moderne, open keuken.

Waar en wanneer te bewonderen?

De inductiekookplaat is beschikbaar vanaf mei 2024 en is momenteel te bewonderen in de Gaggenau flagship showroom in Hoofddorp. Maak een afspraak via de Gaggenau-website om deze culinaire revolutie zelf te ervaren.

Editor: Media Team

Datum: 19-03-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Gaggenau NL