Different Doors, garagedeur, barnwood

  • Different Doors B.V.
  • ‘t Inne 28
  • 6021 DA Budel

Garagedeur van Barnwood | Different Doors

Different Doors is dé specialist in houten garage- en voordeuren op maat. Elke garagedeur die het bedrijf produceert is uniek en wordt speciaal ontworpen.  Voor dit bijzondere project heeft Different Doors de gevelbekleding en bijpassende garagedeur van de unieke houtsoort Barnwood gerealiseerd. 

Schuurbekleding

Barnwood is een unieke houtsoort omdat het hout vaak al eeuwen oud is. Aan de naam van de houtsoort is al een beetje af te leiden waar dit hout vroeger voor gebruikt werd. Het diende namelijk als bekleding van schuren. Barnwood betekent letterlijk vertaald dan ook ´schuurhout´.

Different Doors, garagedeur, barnwood

Rustiek en stoer

Voor het bekleden van schuren werd vroeger voornamelijk eiken, pine en hemlock gebruikt. Deze drie houtsoorten zien we nog steeds het meest terug als Barnwood. Het hout werd soms decennia lang te drogen gelegd om er daarna schuren mee te bekleden. Doordat het hout daarna jarenlang is blootgesteld aan allerlei weersinvloeden zoals wind en regen heeft het een rustieke en stoere uitstraling gekregen. Nu wordt dit prachtige hout van oude schuren afgehaald en gebruikt om onder andere gevels, en garages, mee te bekleden.

Geïntegreerd in de wand

De garage van deze woning onderscheidt zich niet alleen door de houtsoort. Ook het ontwerp is origineel. De houten sectionaaldeur van Barnwood valt precies gelijk met de overige delen van de wand. Hierdoor vormt deze tijdens het sluiten van de deur een mooi en strak geheel en gaat de deur er als het ware in op. Zowel de Barnwood garagedeur als de houten gevelbekleding is door Different Doors geproduceerd en gemonteerd.

Different Doors, garagedeur, barnwood

Alles is mogelijk

Different Doors heeft naast Barnwood een divers aanbod in andere houtsoorten en houtbewerkingen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld eiken, red cedar, mahonie of meranti. De klant kan met een eigen ontwerp komen of het ontwerpteam van Different Doors bekijkt samen met de klant wat het beste past bij de stijl van de woning en de gebruikerswensen van de klant. Doordat alle garagedeuren op maat worden geproduceerd in de eigen fabriek van Different Doors zijn de mogelijkheden onbeperkt. Bij Different Doors is alles mogelijk!

 

Tekst: Different Doors
Fotografie: Different Doors

____

Different Doors, garagedeur, Barnwood

____

Meer projecten van Different Doors zien?