Garagedeuren


Artikelen

Meer over Garagedeuren

Garagedeur, garagedeur met een raam, voordeur Welke garagedeur past het beste?

Garagedeur nodig of garagedeur vervangen? Tegenwoordig kan het zo zijn dat je hier keuzestress van krijgt, wat erg begrijpelijk is. Het aanbod is namelijk erg groot en wordt steeds groter en groter. Zoveel verschillende deuren met ieder hun eigen voordelen.

Opzoek naar een garagedeur met karakter? Kies dan voor een houten garagedeur. Dit zorgt namelijk voor een stijlvolle en luxe uitstraling. Naast houten garagedeuren bestaan er nog vele andere, denk aan verschillende type garagedeuren, verschillende materialen of een garagedeur met raam bijvoorbeeld. Garagedeuren bestaan er in veel verschillende ontwerpen, maar welke deur past nu het beste en is voor jou de beste keuze? Als je er even voor gaat zitten en een beetje gaat oriënteren dan kom je er snel achter dat er naast een standaard kanteldeur nog veel meer verschillende deuren beschikbaar zijn. Ben jij opzoek naar een garagedeur die past bij de stijl van jouw woning en de functie van de garage, maak dan kennis met de 5 verschillende hoofdcategorie deuren.

Om te beginnen de sectionale garagedeur die je tegenwoordig steeds vaker voorbij ziet komen. De deur heeft een strak design, bestaat uit goed geïsoleerde deurpanelen en zijn vaak elektrisch bedienbaar. Ben je van plan om de garage als opslag plek te gaan gebruiken, dan wordt een roldeur aangeraden. Het deurblad wordt boven de opening van de garage opgerold waardoor de gele ruimte beschikbaar is voor opslag. Ook is deze deur geschikt wanneer je de garage als parkeerplek gaat gebruiken. De auto kan tot vlak voor de deur gereden worden, zo kan je de ruimte die je hebt optimaal benutten. Daarnaast zijn er ook openslaande garagedeuren, deze bestaan uit twee deurbladen en kunnen los van elkaar open en dicht gaan. Gebruik je de garage niet voor de auto, dan is deze deur een prima keuze. De deuren kunnen goed geïsoleerd opgeleverd worden en geven een mooie aanvulling op jouw woning. Een variant op de sectionale deuren is de zijdelingse deur. Het verschil tussen deze twee is dat de panelen van de zijdelingse deur horizontaal lopen. Dit brengt een voordeel met zich mee. Om de garage te kunnen betreden hoef je de deur maar voor een klein stukje open te doen. Ga je bijvoorbeeld dagelijks met de fiets op pad, dan is deze deur ideaal om de ruimte snel te kunnen verlaten en betreden. Tot slot kennen we nog de kanteldeuren, deze zag je vroeger veel voorbijkomen. De deuren gaan jarenlang mee en geven een boost aan je exterieur.

Je droomwoning helemaal compleet maken? Kijk dan ook gelijk naar de geschikte voordeur die perfect bij jouw woning past. Werk stapje voor stapje en creëer het huis waar jij al jaren over droomt.