roomdivider, boley

  • Boley Exclusieve Openhaarden
  • Marconiweg 1
  • 5466 AS Veghel

Gashaard als roomdivider | Boley 

Via de regeling Ruimte voor Ruimte wisten de bewoners van deze woning een mooie kavel te bemachtigen in Noord-Brabant. De gemeente had als eis dat het huis een landelijke stijl moest krijgen. De bewoners zelf hadden meer een eigentijdse stijl voor ogen. Iedere ruimte heeft een eigen definitie gekregen. Zo wordt in de woonkamer een prachtige haard van Boley gebruikt als roomdivider. Het resultaat is een combinatie van warm en modern: een eigentijds landelijk interieur. 

roomdivider, boley

Sfeervol interieur 

De haard van Boley dient als roomdivider, en vormt het verlengde van het keukenelement. Door voor een roomdivider te kiezen, behoud je het ruimtelijke gevoel, maar creëer je toch een scheiding tussen de woonkamer en de keuken. Daarnaast laat het de woonkamer kleiner ogen, waardoor de sfeer verhoogt. Dat de woning een gashaard heeft, is verrassend. Het is namelijk een gasloos huis. De bewoner wilden toch graag een gashaard. Deze is met een leiding verbonden met gasflessen die in de garage staan. Een gashaard geeft toch net die sfeer die je niet op een andere manier kunt krijgen.  

roomdivider, boley

Eigentijdse materialen 

Waar de architect de woning ontwierp, zichtlijnen bepaalde en opstellingen een plaats gaf, ontwierpen de bewoners het interieur helemaal zelf. Zij kozen de materialen, kleuren en de meubels.  Je ziet direct dat ze van hedendaagse materialen houden, zoals beton en staal. Ook is de indeling in een oogopslag duidelijk. Ieder gedeelte heeft een eigen definitie. Zo wordt niet alleen de woonkamer van de keuken gescheiden, maar de keuken wordt ook afgescheiden van het eetgedeelte. Dit is gebeurd door het plaatsen van een houten balk die meteen voor meer leven in het plafond zorgt. De zithoek is een eigen zone die een houten vloer heeft, waar de keuken en eethoek een betonnen vloer hebben. Dat geeft de ruimte de intimiteit die je wilt hebben. 

 

Tekst: Fleur Antonissen
Fotografie: Boley

___

___

Wil je meer projecten van Boley bekijken?