Gasloos wonen met een bio-ethanol haard

Boley Exclusieve Openhaarden

Als je gasloos wil gaan wonen is een elektrische haard, een hout gestookte haard of een veilige Bio-ethanol haard een mooie toevoeging voor je interieur. Er zijn ontzettend veel verschillende modellen te vinden. Zo kun je er bijvoorbeeld kiezen voor een inbouwhaard of een zwevende haard. Boley vervaardigd sinds 1970 exclusieve openhaarden. Voor elk interieur is er een passende haard te vinden. 

Boley, The Art of Living

Bio-ethanol 

Bio-ethanol is een biologische brandstof die wordt gemaakt van mais, tarwe, suikerbiet en rogge. Wanneer er verbranding plaats vindt komt er alleen waterdamp en een kleine hoeveelheid niet schadelijke kooldioxide vrij. Bio-ethanol is dus een veilige, biologische en schone brandstof. Bij het gebruik van bio-ethanol verdampt de vloeistof en verbrandt het gas ongevaarlijk en vrijwel reukloos. Een bio-ethanol haard brandt op bio-ethanol en heeft dus geen rookkanaal nodig. Dit zorgt ervoor dat deze haard perfect is voor iedereen die geen rookkanaal in huis kan of wil, of geen gasaansluiting heeft. Deze haard heeft echte vlammen. Het is een perfecte optie wanneer je een sfeervol vuurtje in huis wilt.  

Een serieus alternatief  

De mogelijkheden voor het plaatsen van een bio-ethanol haard zijn vrijwel eindeloos. Vergeet echter niet dat het echt vuur is dat niet zomaar in een meubel kan worden gebouwd. De branders worden geplaatst in een metalen binnenwerk dat voldoet aan alle eisen, net als dit bij een gas- of houthaard van toepassing is. Dit wordt dan ook gezien als een volwaardige aanvulling op de gas- en houtstook markt. De kwaliteit van een bio-ethanol haard is vrijwel hetzelfde en het behoeft dezelfde begeleiding als de andere brandstoffen. Wanneer er een XL-reservoir toegepast wordt zijn de branders tot wel 35 uur non-stop te gebruiken. De haarden zijn te bedienen via een smartphone of een Smart Home System. Deze manier van stoken dan ook een serieus alternatief te noemen. 

Boley, The Art of Living

Editor: Media team

Datum: 21-12-2021

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Online redactie The Art of Living

Fotografie: Boley