Villa Kogelhof, Paul de Ruiter Architects, Eigenzinnige villa, Duurzaamheid, Duurzame villa
Villa Kogelhof, Paul de Ruiter Architects, Eigenzinnige villa, Duurzaamheid, Duurzame villa
Villa Kogelhof | Paul de Ruiter Architects
Villa Kogelhof | Paul de Ruiter Architects
previous arrow
next arrow
  • Architectenbureau Paul de Ruiter
  • Valschermkade 36D
  • 1059 CD Amsterdam

Paul de Ruiter Architects | Villa Kogelhof

Het is een eigenzinnige villa met optimaal samenspel tussen duurzaamheid en esthetiek

Architectenbureau Paul de Ruiter ontwikkelde deze spectaculaire en energie neutrale villa. Villa Kogelhof viel met haar looks buiten de Nederlandse toonbeelden. Er werd wereldwijde media-aandacht gegenereerd rondom deze duurzame en eigenzinnige villa.

Duurzaam zit overduidelijk in het DNA van de ontwerpen die Paul de Ruiter neerzet. Hij ontwerpt slimme gebouwen die hierdoor tot een zo duurzaam mogelijk eindresultaat komen. Dit uit zich in unieke en karakteristieke realisaties en ontwerpen die je meteen koppelt aan Paul. De twee waardes duurzaam en geluk combineert Paul de Ruiter samen met meetbare factoren zoals zonlicht om tot de meest duurzame creaties te komen. Deze aanpak vind je ook terug in de eigenzinnige villa ‘Villa Kogelhof’.

Eigenzinnige villa

Om tot de oprijlaan van Villa Kogelhof te komen, moet je toch wel een kleine tien minuten rijden over het desbetreffende landgoed rond de villa gelegen. Via de garage kom je uit in het ondergrondse gedeelte waar plek is voor zes auto’s en zelfs een tractor. Ook is er een berging, een doucheruimte, toilet en een ruimtelijk kantoor wat uitkijkt over de enorme vijver die aansluit aan de prachtige villa.

Het zwevende deel van de eigenzinnige villa wordt gebruikt als woonruimte. Over heel deze oppervlakte is een witte gietvloer aangebracht en is voorzien van klassiekers als het gaat om meubilair. Vanuit elke ruimte heb je vrij uitzicht over het gehele landgoed. De combinatie van natuur en de moderne looks van de villa contrasteert op een mooie en fijne manier.

Villa Kogelhof, Paul de Ruiter, Landgoed


Paul de Ruiter

Paul de Ruiter


“Practive what you preach”

Bekijk hier alle projecten van Paul de Ruiter Architects!