Gastvrije familievilla

DNice

Roel de Nijs is interieurarchitect en heeft ook een opleiding gedaan tot meubelmaker. Deze sterke combinatie is terug te zien aan het mooie interieurontwerp voor deze woning. Hij heeft niet alleen het interieur, maar ook het exterieur ontworpen. Roel: “De bewoners hebben mij via via leren kennen en waren enthousiast over de interieurs die ik onder andere voor horecagelegenheden heb gemaakt. Het ontwerpen van deze villa was voor mij een mooie kans en is inmiddels een supertof referentieproject.” Zijn opdrachtgever vult aan: “Het is heel prettig samenwerken met Roel. Door de korte lijnen konden we ook snel schakelen. Ik kan door mijn achtergrond goed meedenken en heb zo samen met Roel en mijn vrouw overlegd over het ontwerp. Roel liet ons ook beelden zien via een VR-bril. Door zo samen te werken is het ook echt óns huis geworden.” Ook al staat er nu een woning waar je eigenlijk niet aan kunt zien dat deze verbouwd is; de bestaande woning is wel degelijk de leidraad geweest voor het ontwerp. De kelder bijvoorbeeld is nog van het oorspronkelijke formaat, maar heeft nu een barretje. Deze kelder is overigens zichtbaar via een glazen ruit in de vloer van de ruime entree die je binnenkomt via een houten voordeur. 


Exterieur

Villa, Familievilla, DNice, The Art of Living

Alle leveranciers van het exterieur

Aannemer & bouw

Poland bouw

Voordeur

De Grotendorst

Buitenstenen

The Flagstone Company

Zwembad

Starline Group B.V.
Villa, Familievilla, DNice, The Art of Living

Gezellige troef in de tuin 

 De woning ligt in een doodlopende straat met andere vrijstaande woningen en heeft aan de achterzijde een vrij en idyllisch uitzicht op weiland met hertjes en water. De voorzijde van de woning heeft een enigszins verdekt opgestelde voordeur, doordat aan beide zijden ervan twee volumes uitsteken die van een puntdak zijn voorzien. De royale rieten kap heeft op de eerste verdieping drie met aluminium felsplaten beklede dakkappellen ter hoogte van de kinderslaapkamers. Deze platen zijn ook gebruikt voor de nokvorst. Samen met de gevelstenen en kozijnen vormen ze de donkere elementen van het exterieur dat verder licht oogt door de witgestucte muren en het goudgele riet. De tuin is in hoofdlijnen ook door Roel ontworpen en in detail door Maarten Admiraal van Admiraal Tuinvorming, die de tuin tevens aanlegde. De tuin bestaat uit meerdere terrassen en gazons, een verdiept terras met buitenkeuken, een zwembad, jacuzzi, buitendouche, toilet en gazon met speeltoestellen. Bovendien is er een buitenverblijf met fitnessruimte en sauna geplaatst. Dat er heel wat gezellige uren met familie en vrienden in deze uitnodigende tuin worden doorgebracht, is goed voor te stellen! 


Leefruimte

Villa, Familievilla, DNice, The Art of Living

Alle leveranciers van de leefruimte

Exclusief in vloeren en wonen

Issa Vloeren

Eetkamerstoelen Misaki Pretty Plaster, Turn Black

Jesper Home by Modeus

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Piano

Oostendorp
Villa, Familievilla, DNice, The Art of Living

Woonkeuken, eetkamer en living 

 De keuken is het hart van de woning en is centraal gelegen, direct toegankelijk wanneer je binnenkomt vanuit de entree, maar je stapt er ook vanuit de schuifpui aan de achterzijde zo binnen. Het kookeiland heeft een verhoogd messingkleurig bargedeelte met daarachter, in de donker gebeitste eikenhouten kastenwand met nis, deuren die in deze wand kunnen worden geschoven. Als deze deuren openstaan, heb je een drankenkabinet binnen handbereik. Het plafond is hier iets lager dan in de naastgelegen woonkamer die enkele treden lager ligt. Tussen de keuken en deze kamer is een langwerpige doorkijkhaard geplaatst. In de woonkamer kun je op de fraaie zwarte vleugel pianospelen of neerploffen op de grote loungebank en tv-kijken. Er is een aparte eetkamer op hetzelfde vloerniveau als de woonkamer. Deze is zowel vanuit de keuken als de woonkamer toegankelijk. De glazen deuren maken de ruimtes van elkaar afsluitbaar, maar staan door het glas wel met elkaar in verbinding. Op de begane verdieping bevinden zich ook nog een wasruimte, speelkamer en een garage. 


Bovenverdieping

Villa, Familievilla, DNice, The Art of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Interieurarchitect

DNice

Design radiatoren

Instamat

Kranen

Hotbath
Villa, Familievilla, DNice, The Art of Living

Aparte vleugel 

 Als we op de bovenste verdieping op de overloop staan, die een werkplek heeft en toegang tot een beschut dakterras, vertelt Roel: “Ik vind dit zelf wel een mooi detail, de zichtlijn tussen de walk-in-closet door, helemaal naar de zijkant van de woning tot aan het bad onder het puntdak.” En dat is absoluut het geval. Een ander mooi detail is het houten dakspant dat voor een klein stukje zichtbaar is. Het maakt deel uit van de vleugel, die de mastersuite met badkamer en dressing herbergt. Roel: “We hebben het dak van het hoofdgebouw een meter hoger gemaakt, om onderscheid te maken tussen het hoofd- en het bijgebouw. Het volume ter hoogte van de slaapkamer en badkamer is aan de woning toegevoegd, evenals de ruimte eronder. Net als beneden ligt op deze verdieping een eikenhouten vloer. De kasten zijn van notenhout met messing handgrepen, passend bij de spiegel en de bronskleurige taatsdeuren. Het dressoir in de dressing en de wastafel in de badkamer, hebben een luxueus granieten blad. De masterslaapkamer ligt onder een puntdak aan de achterzijde met het zicht op het weiland. De kinderkamers en hun badkamer liggen een half niveau lager en hebben allemaal hun eigen indeling en sfeer. 


Gastenverblijf

Villa, Familievilla, DNice, The Art of Living
Villa, Familievilla, DNice, The Art of Living

Luxueus logeren in het gastenverblijf 

Als je je thuis voelt in de woning, dan zul je je dat ook voelen in het luxueus gastenverblijf. Het interieur is namelijk gebaseerd op het interieur van de woning: zo is het kleed bij de eettafel hetzelfde als dat in de woning, net als de gebroken natuurstenen van wisselende formaten aan de wand rondom de haard. Deze flagstones prijken ook aan de tv-wand van de hoofdwoning. Zelfs de 

taatsdeuren zijn detzelfde als in de hoofdwoning. Er is verder een moderne keuken, tweepersoonsslaapkamer met badkamer, wasmachine en droger en een slaapkamer voor drie kinderen met een eigen douche en wastafel. Aan de voorzijde van het gastenverblijf is een terras met 

een zitje, moderne picknicktafel en een buitenhaard met flagstones. Als je bij deze familie logeert heb je kortom alles binnen handbereik. 

Editor: Media Team

Datum: 25-09-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: StudioZedd