Gedetailleerd ontwerp waarin niets aan het toeval is overgelaten

Grand & Johnson

Van een oud pand in Amsterdam-Zuid verhuizen naar een casco appartement in een luxueuze woontoren: de eigenaar van dit appartement op de twintigste verdieping aan de Zuidas wilde het roer volledig omgooien. Hij gaf Grand&Johnson carte blanche voor een jong, tijdloos en fris interieur. Omdat de handtekening van de ontwerpstudio naadloos aansloot bij zijn smaak en er een goede persoonlijke klik was, koos hij ervoor dit intensieve project met de ontwerpstudio te volbrengen. Zo werd dit appartement een typisch voorbeeld van de Grand&Johnson-stijl: gedetailleerd en strak met warme accenten.


Woonkamer

Ontwerp, appartement, Grand & Johnson

Een loftachtige sfeer

In het ontwerp voor het meer dan 200 m2 tellende appartement is een volledig nieuwe indeling gemaakt. “We wilden een loftachtige sfeer creëren met veel licht, spannende doorzichten en royale zichtlijnen. Dat maakt een ruimte groter en luchtiger,” vertelt Bertel Grote, eigenaar van Grand&Johnson. Die openheid valt direct op. Bij binnenkomst loop je de lange, hoge hal in, die van het ene tot het andere uiteinde van het appartement reikt. Rechts bevinden zich de kinderkamers, met elk een eigen badkamer, en de werkkamer. Links vind je de garderobe met doorkijk naar de keuken. Vervolgens loop je langs het gastentoilet naar de living. Door de uitgekiende zichtlijnen geniet je van een adembenemend uitzicht over de stad. Deze ruimte sluit aan op de grootse leefkeuken en tot slot kom je bij de toegang van de hoofdslaapkamer met eigen badkamer.


Keuken

Ontwerp, appartement, Grand & Johnson

Alle leveranciers van de keuken

Kokendwaterkraan

https://www.quooker.nl/

Ontwerpen met grootse aandacht

Het frisse, tijdloze interieur dat de bewoner zich wenste moest gecombineerd worden met een klassiek karakter. Bertel: “Om het gewenste karakter in het interieur te brengen, is er gewerkt met ebbenhout, leer en fijn, naturel eiken. De ingetogen en afgezwakte tinten, zoals oudblauw en olijfgroen, worden geaccentueerd met hier en daar bronzen en gouden elementen. Alles is maatwerk: de deuren, de haard, de keuken. Alles is met de grootste aandacht ontworpen. Het lichtplan, het gebruik van de materialen, de kunst; niets is aan het toeval overgelaten.” Hierdoor straalt het appartement ingetogen luxe uit; voor de bewoner een heer-lijke plek om tot rust te komen.


Badkamer

Ontwerp, appartement, Grand & Johnson

Grote gebaren

“We houden van grote gebaren,” legt Bertel verder uit. “Dat zie je terug in de zichtlijnen. De hal van zestien meter en de keuken van elf meter zijn daarvan voorbeelden. Ook maakten we in de woonkamer één grote wand waarin we een open haard en opbergruimte integreerden. Ogenschijnlijk een simpele oplossing, maar er zit veel ontwerpwerk in om het maatwerk op dit niveau te krijgen. Trots zijn we op het eindresultaat, maar bovenal dat onze opdrachtgever zo intens geniet van zijn nieuwe woning.”

Editor: Media team

Datum: 16-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff

Fotografie: Bastiaan Woudt