kubistische woning | LA Architecten, the art of living

Geheel eigen draai aan moderne kubistische woning | LA | Architecten Ingenieurs

Denk je aan modern en kubistisch, dan denk je ongetwijfeld in eerste instantie aan vierkante of rechthoekige volumes in wit stucwerk, met zwarte of donkergrijze elementen in de vorm van kozijnen of gevelstenen. Modern en kubistisch, maar dan anders – dat was de duidelijke wens van de bewoners. In LA | Architecten vonden ze de perfecte partij voor het ontwerpen van hun droomvilla: een kubistische woning.

Stalen binnendeuren: Preferro. Akoestische panelen: Incatro Room Acoustics. Trap: Machinaal Timmerbedrijf Van Der Linden.

Houtenvloer: Bennie Bens Houtenvloeren. Vloer: Dormi Kunststofvloeren. Akoestisch plafondelement: Incatro Room Acoustics.

Vloer: Dormi Kunststofvloeren. Kokenwaterkraan: Quooker Nederland B.V. Realisatie keuken: Van Den Berg Keukens En Maatmeubilair En Decoratie. Raambekleding: Topdealplaza. Akoestisch wandpaneel met opgebouwde verlichting: Incatro Room Acoustics.

Knus en geborgen

De afgelopen jaren is er een duidelijke trend te bespeuren geweest als het gaat om de indeling van de woonruimtes: openheid en verbinding. Door de grote raampartijen en de schuifdeuren aan de achterzijde van de woning wordt de omgeving naar binnen getrokken. Aan het einde van de corridor zijn de keuken en de eethoek gesitueerd. Deze leefkeuken vormt het hart van de woning, ook al bevindt deze zich in het uiteinde van het hoofdvolume. Hoewel de bewoners zeker niet het gevoel wilden hebben afgesloten te worden van de rest van het huis, hadden ze geen standaard open living op het oog. De living is een op zichzelf staande ruimte geworden, die een open karakter heeft dankzij de taatsdeur van glas en staal en het raam dat de zithoek met de entree verbindt.

kubistische woning | LA Architecten, the art of living

Installatie: Megens Installaties. Maatwerk Meubel: Van Den Berg Keukens en Maatmeubilair En Decoratie.


“Binnen en buiten vloeien naadloos in elkaar over”


kubistische woning | LA Architecten, the art of living

Gevelkozijnen: Breeuwer Aluminium kozijnensystemen.

Warmtelamp: BVBA Heatsail. Schaduwdoek: Shadowart. Tuinaanleg: P&P Groenprojecten. Verlichting: HOOGSPOOR Design Light. Aannemer: Aannemings- En Timmerbedrijf Stef Van Den Wijngaard. Gevelkozijnen: Breeuwer Aluminium Kozijnsystemen. Architect: LA | Architecten Ingenieurs.

Strakke familiewoning

Buiten de bestaande kaders denken is aan de orde van de dag bij LA | Architecten. “We wilden een moderne, kubistische woning, maar geen witte doos”, vertellen de bewoners. Architect Sanne van de Berg goot hun wensen in een totaalschets die de eerste keer raak was. Het etiket modern kubisme gaat zeker op qua volume van deze woning, maar niet qua afwerking. In plaats van wit stucwerk werd er gekozen voor rode bakstenen. Om daar een nóg uniekere uitstraling aan te geven, zijn de gevelstenen uitgevoerd in lagenmaat 54 en zijn de voegen flinterdun. Hierdoor valt de kleur nog beter op. Ook zijn de bakstenen zijn in mechanische handvorm gemaakt, waardoor geen één van deze stenen hetzelfde is. Dat geeft het geheel een warm, huiselijk gevoel dat nieuwsgierig maakt naar het interieur…

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Evelien de Raaff, geschreven voor magazine nr.3 2021
Fotografie: Jaro van Meerten
____
Wil je meer zien van LA Architecten?