Geïntegreerd louvredak, livium, the art of living

  • Livium B.V.
  • Oosterveldsingel 53
  • 7558 PJ Hengelo

Geïntegreerd louvredakLivium

Wonen in het groen, net buiten de stad en toch dicht bij het centrum. Het was de reden voor de bewoners van deze villa om te kiezen voor dit huis. Het grote perceel rondom de woning was een extra pluspunt. Huis van Strijdhoven en Knops Tuindesign bouwden het huis helemaal opnieuw op, waardoor er nu een huis staat dat oogt en voelt als nieuw. Om de verbinding van binnen met buiten te optimaliseren is gekozen voor een overkapping met geïntegreerd louvredak van Livium. Hierdoor kunnen de bewoners met het grootste gemak de hoeveelheid en sterkte van zonnestralen op hun terras instellen. 

Geïntegreerd louvredak, livium, the art of living

Stoer karakter 
De tuin was oubollig en is volledig op de schop gegaan. Hij moest karakter uitstralen. Daarom hebben ze alles groots opgezet qua vormen en lijnen. Dat grootse is al zichtbaar aan de voorzijde van de woning, waar de poorten een moderne uitstraling kregen en er twee toegangen kwamen tot het perceel. Ook de overkapping werd door Knops ontworpen. Die vormt nu de verbindende schil tussen binnen en buiten. Hij loopt door naar het wellnessgedeelte. De lamellen in het louvredak kunnen geopend en gesloten worden. Als je wilt genieten van de zon of meer licht wilt, dan kun je daarmee spelen. Inmiddels wonen de opdrachtgevers een jaar in de villa en het bevalt perfect.  

Geïntegreerd louvredak, livium, the art of living

Meer over de louvredaken van Livium
Liviums inspiratie kwam van Nieuw Zeeland. Daar kan de zon behoorlijk branden, dus daar ben je genoodzaakt om met een oplossing te komen. Hier wordt het louvredak al veel toegepast. Livium heeft dit slimme ontwerp naar Nederland gehaald en was daarmee direct pionier op dit gebied. Livium weet maatwerk, kwaliteit en schoonheid altijd met elkaar te combineren. Zo is ieder louvredak altijd op maat gemaakt, zodat het perfect aansluit op de woning. De louvres filteren niet alleen het zonlicht, maar zijn ook 100% waterdicht. In gesloten toestand vallen de panelen pansgewijs over elkaar en vormen ze een waterdichte overkapping. Zo geeft het louvredak een prettige beschutting in (bijna) elk weertype. En hoe heerlijk is het wel niet om met een fikse regenbui in de zomer lekker buiten te kunnen blijven zitten? Het geluid is zo rustgevend en de koelte die een frisse regenbui kan brengen is in hoogtij vaak meer dan welkom. 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Peter Baas en Hans Gorter

____

____

Meer projecten van Livium bekijken?