Geniet van het buitenleven: optimaal comfort met terrasverwarmers

We brengen steeds meer tijd buiten door, ongeacht het seizoen. Of je nu lekker wil ontspannen na een lange werkdag of wil genieten van een gezellige avond met vrienden en familie: met een verwarmd terras kun je langer van het buitenleven genieten. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel innovatieve producten beschikbaar die perfect aansluiten bij jouw wensen en behoeften: van infrarood terrasverwarming tot een terrasheater. Wat zijn de verschillen en wat past het beste bij jouw terras? In deze blog gaan we daar dieper op in. Daarnaast vind je onderaan deze blog een korte checklist die je helpt bij het maken van de juiste keus. 

Welke onderwerpen komen aan bod in deze blog?

Geniet van het buitenleven en optimaal comfort met terrasverwarmers:

  • Ontdek het diverse aanbod aan terrasverwarmers
  • Krijg antwoord op de vraag ‘wat is HEATSTRIP’
  • Bekijk de mogelijkheden van moderne terrasverwarmers zonder (rood) licht
  • Maak de juiste keuze voor terrasverwarming door middel van een korte checklist
  • Inspirerende voorbeelden

Nieuwsbrief – V1 [start mei 2024]

Geen titel

Tuinen, subblog, terrasverwamer, tuin inspiratie, tuin ideeen, HEATSTRIP, The Art of Living

Nog meer tuin inspiratie? In het magazine over Outdoor Living tonen we je de prachtigste tuinen, ontdek je de nieuwste ontwikkelingen en houden we je op de hoogte van allerlei innovatieve producten die niet in jouw droomtuin mogen ontbreken. De beste Nederlandse én Belgische tuin professionals aan het woord.

Een ruim aanbod aan terrasverwarmers

Terrasheaters komen in verschillende vormen en maten, van traditionele gas heaters tot geavanceerde infraroodverwarmers. Terrasverwarmers die werken op gas zijn krachtig en bieden directe warmte, perfect voor grote terrassen of patio’s. Ze kunnen namelijk een groter gebied verwarmen doordat de warme lucht zich snel verspreid. Infrarood terrasverwarming werkt op elektriciteit en zijn ten opzichte van een gas heater efficiënter wat betreft energieverbruik. Het is een duurzame, milieuvriendelijke optie die warmte overdraagt door middel van onzichtbare golven. Dit allemaal zonder de lucht eromheen te verwarmen. Er gaat dus minder warmte verloren aan omgevingslucht. Bovendien is infrarood terrasverwarming een veilige keus omdat het geen open vlammen produceert. Een kleinere kans op brand dus, mits de apparatuur goed is geïnstalleerd volgens de instructies van de fabrikant.

Moderne terrasverwarmers zonder licht

Vaak geven heaters of terrasverwarmers veel (rood) licht af. Dit is natuurlijk niet altijd wenselijk op je luxe buitenterras. Er zijn tegenwoordig veel moderne oplossingen die geen zichtbaar licht produceren, wat betekent dat de verwarming heel geschikt is voor omgevingen waarin lichtvulling moet worden vermeden. Zo wordt een comfortwarmte geproduceerd zonder de nadelen van storend licht, waardoor de uitstraling van je terras zijn esthetiek behoudt.

Wat is HEATSTRIP 

HEATSTRIP is een gas of elektrische stralingsverwarming met hoge intensiteit die geschikt is voor zowel binnen als buiten. Ze leveren direct gerichte warmte en zijn erg energiezuinig. Bijzonder aan HEATSTRIP is dat, in tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, niet de lucht wordt verwarmd, maar mensen en objecten. Dit gebeurt op basis van infraroodstraling. De modellen zijn zo ontworpen dat ze zo min mogelijk invloed hebben op het milieu. Ze stoten minder CO2 uit en verminderen daarmee dus de ecologische voetafdruk. Bovendien zijn de infrarood terrasverwarmers geproduceerd met duurzame materialen waardoor de levensduur is verlengd. HEATSTRIP biedt veel flexibiliteit. De verwarmingsoplossingen kunnen naadloos in het ontwerp worden geïntegreerd waardoor het niet alleen praktische functies heeft, maar het ook een meerwaarde is voor de uitstraling van je terras of serre.  

De perfecte match voor jouw buitenleven 

Bij het kiezen van de juiste terrasverwarmer is het van belang om de kenmerken van jouw buitenruimte mee te nemen in de overweging, samen met jouw persoonlijke smaak en behoeften. Er is een verwarmingsoplossing die perfect past bij jouw buitenleven.  

Het is verstandig om te beginnen met het beoordelen van de grootte en indeling van je buitenruimte. Voor een compact terras kan een wand gemonteerde infraroodverwarmer de ruimte optimaal benutten, terwijl een vrijstaande gasgestookte heater beter past bij een ruimer terras. Is er sprake van een overkapping? Kies dan voor terrasverwarmers die je verwerkt in het plafond van de overkapping.  

Verder is het belangrijk om te overwegen hoe je jouw buitenruimte wilt gebruiken en welke functies je van belang vindt bij een terrasverwarmer:

  • Mocht je de flexibiliteit willen hebben om de verwarmer te verplaatsen, kan je kiezen voor een draagbaar model op wielen.
  • Heb je de voorkeur om je verwarmer handsfree te bedienen? Dan kun je overwegen om te gaan voor een verwarmer met een afstandsbediening of timer.
  • Als laatste, kun je nadenken over de esthetiek van de terrasverwarmer en hoe deze past bij de gehele uitstraling van je buitenruimte. HEATSTRIP is een merk dat de meest innovatieve elektrische terrasverwarmingstoestellen op de markt brengt, energiezuinig is én alleen verwarmt daar waar nodig is.

Meer over terrasverwarming: 

Samenwerken met The Art of Living?

Dagelijks inspireren en informeren wij onze trouwe volgers via onze kanalen. Mede door onze actieve online activiteiten, weten wij precies welke content wel of niet aanslaat bij de doelgroep. Door dit gegeven en een constante aanvoer van relevante publicaties, houden we de stijgende lijn vast in onze volgers aantallen en interactie percentages. Door onze online kanalen te gebruiken om uw bedrijf te promoten, kunnen we u verzekeren van een hoog exposure cijfer.