kunst, kunstuileen, amsterdam

Genieten van betaalbare kunst dankzij kunstuitleen 

Er wordt vaak gedacht dat ‘echte’ kunst duur is. Toch hoeft dit niet het geval te zijn. Door schilderijen, beeldhouwwerken of andere kunstobjecten te lenen van de kunstuitleen in Amsterdam is het mogelijk om betaalbaar de werken van gerenommeerde artiesten te delen met andere kunstliefhebbers. Zo wordt exclusiviteit bereikbaar voor iedereen. 

Waarom is kunst zo duur? 

Lang niet alle kunstwerken zijn even duur. De prijs wordt voor een deel bepaald door de markt. Voor veel personen en bedrijven is kunst een investering, een manier om geld op een duurzame wijze te beleggen in tastbare objecten. Daarnaast hebben experts invloed op de soms absurd hoge prijzen die voor kunstwerken gevraagd worden. Dat is jammer voor kunstliefhebbers die wél waarde hechten aan prachtige werken maar niet duizenden of zelfs miljoenen euro’s kunnen besteden. 

Alle kunstwerken hebben een variabele waarde, deze waarde kan stijgen of dalen. Er is dus feitelijk geen sprake van een betrouwbare investering. Als u wilt beleggen in kunst is dat uiteraard mogelijk, dit betekent niet dat u een waardevol kunstwerk ook graag aan muur wilt hangen. Dankzij kunstuitleen is het mogelijk om altijd te genieten van het werk waar u op dat moment van zult genieten, ongeacht het prijskaartje. 

Kunst is gemaakt om gezien te worden 

Wist u dat er er meer kunstwerken in het magazijn van musea opgeborgen zijn dan er daadwerkelijk in het museum hangen? Het is begrijpelijk dat musea regelmatig de collectie willen vernieuwen, het is wel erg jammer dat er zoveel kunst bestaat dat niet zichtbaar is voor het publiek. Kunstuitleen zorgt ervoor dat kunstwerken wél gezien worden. En in tegenstelling tot een privé collectie zullen de werken op meerdere locaties zichtbaar zijn waarmee ze een groter publiek kunnen bereiken. Dit is voor veel artiesten een voordeel, zo kan creativiteit en de achterliggende emotie gedeeld worden met liefhebbers.  

Staat het kunstwerk mooi bij mij in huis? 

Een schilderij kan er prachtig uitzien in de galerij, dit betekent niet automatisch dat het ook mooi staat bij u in huis. Met een plaatsing op proef weet u direct of een kunstwerk net zo mooi is boven de schouw. Bij de kunstuitleen in Amsterdam is het mogelijk om kunst eerst op proef te plaatsen, dan weet u zeker het werk aansluit op de omgeving. 

Hoe lang mag ik het werk houden? 

Het zou jammer zijn wanneer u gehecht bent geraakt aan een kunstwerk om deze weer in te leveren na een vast termijn. Daarom werkt AbrahamArt met een uitleenperiode zonder minimum of maximum termijn. U betaalt het maandbedrag op basis van de taxatiewaarde. Bent u uitgekeken op het schilderij of object, wordt de ruimte opnieuw ingericht of gaat u wellicht verhuizen? Lever het dan gewoon in en kies een ander kunstwerk.  

Ik kan er geen afstand van doen! Wat nu? 

Het is mogelijk dat iemand helemaal verliefd wordt op een kunstwerk. In dat geval is het mogelijk om dit werk aan te schaffen. Bij AbrahamArt, de kunstuitleen in Amsterdam, wordt het maandelijkse saldo verwerkt als korting voor kunstwerken die gekocht worden. Zo kan kunstuitleen gezien worden als een soort proefperiode voor aankoop. Zeker voor personen die hun eerste stappen zetten in de aankoop van originele kunstwerken vinden deze optie zeer aantrekkelijk.

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.