Genieten van de natuur en royaal daglicht door een transparante uitbouw

Solarlux

Solarlux begrijpt als geen ander hoe fijn het is om in een groene en lichte omgeving te wonen. Daarom produceren zij al jarenlang de meest mooie en innovatieve schuifpuien, terrasoverkappingen, serres en vouwwanden. Op deze manier hopen zij de scheiding tussen de binnenen buitenruimte te vervagen. Door de producten die zij produceren kunnen opdrachtgevers optimaal genieten van royaal daglicht en de eerste warme zonnestralen. Ook voor deze prachtige woning bevorderden zij het gevoel van buitenleven door een transparante glazen uitbouw te plaatsen.  

Daglicht, grote ramen, Solarlux
Solarlux GmbH

Verlengstuk van de woning 

Deze fantastische glazen uitbouw is een mooi verlengstuk van de woning en biedt op een indrukwekkende wijze toegang tot de tuin en de omgeving. Bovendien zorgt de nieuwe uitbouw ervoor dat het achterste gedeelte van de woning baadt in een zee van daglicht. De aanbouw is uitgevoerd met zeer transparante schuiframen; Cero. Deze kunnen aan beide kanten opengeschoven worden. De ramen zijn 13 meter breed en 2,80 hoog, wat betekent dat ze een ongelooflijk tuinpanorama bieden. Het hele jaar door kan zo van de buitenruimte genoten worden. Ook de slanke profielen dragen daaraan bij. Daarnaast zijn de schuifpuien ook erg veilig, het glas heeft RC3-inbraakbeveiliging, triple glas en hoge isolatiewaarden.  

Daglicht, grote ramen, Solarlux
Solarlux GmbH

Grenzen opheffen  

De grootte van de schuifpui doet wellicht vermoeden dat hij lastig te openen is. Toch is niets minder waar en zorgen de vlakke vloersporen ervoor dat hij heel eenvoudig geopend kan worden, zelfs om een hoek. Dit laatste zorgt ervoor dat de grens tussen binnen en buiten volledig wordt opgeheven en de woonkamer onderdeel wordt van het terras. Ook kreeg de nieuwe ruimte een lichtstraat die daglicht nogmaals toelaat. Wederom versterkt dit het gevoel daadwerkelijk buiten te leven. Zij zorgden er eveneens voor dat het dakraam onderdeel werd van de lichtstraat en regelden de ventilatie.

Editor: Media team

Datum: 10-04-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redachtie The Art of Living

Fotografie: Solarlux