Genieten van het buitenleven met een duurzame tuinkamer

Metalura

Een terrasoverkapping of tuinkamer is erg gewild en dat is logisch. Ze bieden je meer ruimte en extra woonplezier. Want wat is er nu fijner dan aangenaam beschut van jouw tuin en het buitenleven te kunnen genieten? Dit geldt natuurlijk al helemaal wanneer je jouw buitenverblijf volledig naar eigen wens kunt samenstellen en je er weinig omkijken naar hebt. Hiervoor ben je bij Metalura aan het juiste adres. Zij produceren terrasoverkappingen en tuinkamers waarbij uitsluitend gebruik gemaakt wordt van duurzame materialen van Nederlandse leveranciers. Zo houden zij grip op de kwaliteit van de producten en worden extra transporten voorkomen. Alle tuinkamers van Metalura bestaan uit hoogwaardig aluminium, voor een solide constructie, en veiligheidsglas dat een storm doorstaat tot windkracht 12. Zo kun je zorgeloos genieten van het buitenverblijf. 

Maximaal uitzicht 

Naast verschillende tuinkamermodellen en terrasoverkappingen, heeft Metalura verschillende soorten glazen wandsystemen ontwikkeld. Met deze slimme glassystemen kun je jouw terrasoverkapping op elk gewenst moment eenvoudig uitbouwen tot een tuinkamer. Deze glazen wandsystemen zijn ook in een houten buitenverblijf of kapschuur te plaatsen. Bovendien zijn alle glazen wandsystemen van het bedrijf maatwerk. Je hebt keuze uit transparante glazen panelen of een stijlvol steellook design. Beide typen wandsystemen zijn duurzaam en laten je optimaal genieten van het buitenleven. 

Tuinkamer Arioso 

De opdrachtgevers, van een schitterend project, waren opzoek naar een product dat mooi aan zou sluiten en passen bij hun woning, de tuin en overkapping. “We hebben ons vier jaar geleden ook al georiënteerd, maar toen was het moment nog niet daar. Toen de verbouwing en de tuin klaar waren kozen we voor Metalura.” Ze kozen voor Tuinkamer Arioso. 

Professioneel 

Tijdens het oriënteren kwamen ze online bij Metalura uit. “We kregen een professionele indruk van het glazen wandsysteem en de mogelijkheden met betrekking tot maatwerk. We vonden vooral het sluit-/vouwsysteem erg mooi. Vervolgens zijn we naar het Experience Center geweest, waar we de producten in het echt konden zien en voelen. Hier werden we vriendelijk, deskundig en goed geholpen.” Al met al waren zij dus erg tevreden met Metalura. Het uiteindelijk uitgekozen product sprak hen aan door zijn exclusieve uitstraling, het werd een verrijking van hun buitenleven. 

Kwaliteit, betrouwbaarheid en aandacht  

Tijdens dit oriëntatieproces hebben de opdrachtgevers ook bij andere bedrijven geïnformeerd naar de mogelijkheden en de verschillen in prijs. Zo ontdekten zij dat de standaard designs en maten en hen niet aanspraken en dat eventuele maatwerkaanpassingen lastig waren. Bovendien sprak de uitstraling van de andere merken hen niet aan en werd er vaak een dikke rails op de vloer geplaatst voor het schuifsysteem van de glazen wand. Dit laatste vonden ze niet mooi en niet praktisch. “We zijn blij dat we voor dit systeem en voor Metalura hebben gekozen. Je betaalt er ‘niet weinig’ voor, maar je merkt aan alles dat kwaliteit, betrouwbaarheid en aandacht gewaarborgd is. Van het eerste contact tot en met de realisatie.” 

De stand van de zon 

Het enige nadeel dat de opdrachtgevers ondervonden bij het gebruik van de tuinkamer is dat ze in de winter maar kort van de zon kunnen genieten. De zon verdwijnt al snel achter de nok van de garage en dan is het toch wel fris in de tuinkamer.  “We hebben de zonnestand in deze periode van het jaar helaas wat onderschat, maar daar kan niemand iets aan veranderen.”   

Fijn contact 

Vooral het contact met medewerkers van Metalura werd door de opdrachtgevers als erg prettig ervaren, met name omdat ze ook meedachten in de planning. “Ze waren erg kundig, professioneel en vriendelijk in de omgang. We hebben vooral contact gehad met één contactpersoon, waardoor we precies wisten waar we aan toe waren.” 

Wil je ook optimaal genieten van het buitenleven en wil je daarom meer weten over de tuinkamers en terrasoverkappingen van Metalura? Neem dan contact op met Metalura of kijk op www.metalura.nl. 

Editor: Media team

Datum: 03-05-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Metalura