Ibiza stijl | buro 2018, the art of living

Koop nu het hardcover boek!

Gerenoveerde woning in Ibiza stijl | Buro2018

Deze villa in Ibiza stijl zou met gemak kunnen worden verplaatst van de Antwerpse groene rand naar de Spaanse kust of misschien zelfs naar Bali. Uit verborgen speakers klinkt loungemuziek, het water van het zwembad glinstert uitnodigend, comfortabele ligstoelen wachten op de eerste gasten. Deze origineel en doordacht gerenoveerde woning is een werkelijk plaatje. Door het grote bewoonbare oppervlakte, waren er veel mogelijkheden, Bart Coenen van Buro2018 werd ingeschakeld om de voormalige woning te transformeren.

Ibiza stijl | buro 2018, the art of living

Ibiza stijl | buro 2018, the art of living

Moderne keuken

De keuken is modern en mooi. De lichte betonkleurige (natuursteen) tegels zijn helemaal van deze tijd en sturen de aandacht naar de donkere inbouwkasten van eikenfineer en het eiland met koperkleurige elementen, zoals de kraan en de pitten van het fornuis. Het werkblad is van donker natuursteen met lichte aders, eveneens koperkleurig, die als bliksemflitsen oplichten. Alle apparatuur en lades zijn weg¬gewerkt achter deuren zonder grepen, maar wat wel in het oog springt zijn een glazen kast om champagne en wijn gekoeld te bewaren en een aparte bergruimte, die de functie van bijkeuken vervult. De overige ruimtes liggen aan weerszijden van een gang, die desgewenst kan worden afgesloten. Ook hier zijn de deuren en grepen optisch weggewerkt, een sterk staaltje schrijnwerk, want het vraagt een uitlijning die op de millimeter past. Het effect van de lengte wordt versterkt door een reep ledverlichting.

Ibiza stijl | buro 2018, the art of living

Badkamerkranen: VOLA België

 

Perfect lichtplan

De badkamer en de masterbedroom worden van elkaar gescheiden door de dressing. Hierin is kundig gebruik gemaakt van spiegels, zodat ze groter oogt dan ze werkelijk is. De plavuizen verlenen ze een extra chique touch, maar net als in de keuken en de badkamer getuigt het gebruik van dergelijke materialen steeds van smaak en leidt het nergens tot overdaad. Kleuren en decoraties passen perfect bij elkaar. Symmetrie in bijvoorbeeld verlichtingsarmaturen werkt eveneens sfeerversterkend en brengt de ruimtelijke verhoudingen nog meer met elkaar in evenwicht. Geen van de ruimtes is overdreven groot, er zijn nergens vierkante meters te veel, maar alle beschikbare oppervlakte wordt op een zodanige manier benut dat je er als bewoner of gast vrijelijk in kunt ademen.

Ibiza stijl | buro 2018, the art of living

Dakwerken: Dakwerken Vda & Partners.

 

Permanent Ibiza-gevoel

De ramen aan de achterkant waren door de vorige bewoners reeds vergroot, maar de huidige wilden nog meer verbinding met de tuin, en niet alleen visueel. Daarom kozen ze voor een directe toegang vanuit elke ruimte. De ooit door de bekende tuinarchitect Jacques Wirtz aangelegde tuin is eveneens aangepast, maar de bijzondere bomen die er stonden
zijn gebleven. Helemaal af is ze volgens de bewoners nog niet. “We hebben ruimte gelaten voor een extra zithoek achterin en we denken erover in de toekomst nog een poolhouse te laten neerzetten. Maar zoals ze nu is, voldoet ze al helemaal aan onze wensen. Wij streefden naar het hotelgevoel dat je op reis krijgt, het idee dat je verwend wordt als een gast in je eigen huis, wat ik een beetje ironisch wel het permanente Ibiza-gevoel zou willen noemen. Dankzij Buro2018 architecten zijn we daarin geslaagd.”

 

Tekst: Evelien de Raaff, gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: German Bourgeat

____
Wil je meer zien van Buro2018?