hoogwaardige kwaliteit, the art of living, meubilair

German Design Furniture: hoogwaardige kwaliteit meubilair | The Art of Living

Een hoge graad van afwerking, degelijke materialen, een goed doordacht ontwerp en zeer functioneel in het gebruik. Daar staat design made in Germany om bekend. Het land van Bauhaus en de Ulmer School staat al eeuwen te boek als de bakermat van kwaliteitsproducten. The Art of Living heeft een selectie gemaakt van het beste waar Duits design bekend om staat. Je treft hier tuinmeubilair met zeer organische vormen, binnenmeubilair dat verrassend goed is ontworpen als het gaat om comfort en bijzettafels van het mooiste natuursteen. En alles is uiteraard van hoogwaardige kwaliteit…

hoogwaardige kwaliteit, the art of living, meubilair

hoogwaardige kwaliteit, the art of living, meubilair

 

Tuinmeubilair

Het tuinmeubilair van DEDON toont de mogelijkheden die er zijn als het gaat om design. Hun designers verleggen en vervagen duidelijk de grens tussen binnen- en buitenmeubilair. Het comfort dat je binnen hebt, kan je tegenwoordig ook buiten realiseren. Deze collecties van DEDON zijn allemaal ontworpen vanuit een organisch perspectief: het mag rond, toegankelijk en comfortabel zijn. Dus geen vierkante designstoelen zoals je vaak treft, maar stoelen die liefde bieden. Het mooie vlechtwerk geeft een extra dynamiek aan de ontwerpen, met name wanneer afgewisseld wordt in kleurgebruik.

 

Binnenmeubilair

Vaak worden Duitse producten gepromoot onder het mom ‘Duitse kwaliteit’. Dat is niet voor niets. Als het gaat om een hoge graad van afwerking en degelijke materialen, moet je bij Duitse producenten zijn. Een tijdlang betekende dat niet vooroplopen als het gaat om design, want dan moest je in Italië zijn. German design heeft echter een inhaalslag gemaakt en weet nu op alle fronten even goed te scoren. Het meubilair is uniek, verrassend, artistiek, van hoogwaardige kwaliteit en ook heel gebruiksvriendelijk.

hoogwaardige kwaliteit, the art of living, meubilair

hoogwaardige kwaliteit, the art of living, meubilair

 

Bijzettafels met natuursteen

De collectie koffietafels van Janua is ook een mooie trend die we graag willen bespreken. In eerste instantie valt vooral het blad op: alle tafels hebben een waanzinnig mooi blad van natuursteen. Dit materiaal is bikkelhard en slijt daardoor gewoon niet. Verder is natuursteen een uniek product, dus je hebt echt iets bijzonders in de kamer staan. Als je iets langer kijkt, valt ook de poot op. Elke tafel van Janua heeft een tafelpoot die eigenlijk een open constructie is. Het heeft iets weg van shutters, maar dan horizontaal geplaatst. De tafels krijgen hierdoor een open constructie, waardoor ze nooit ‘zwaar’ overkomen in een ruimte.

____
Tekst: Marlou Peters-Overkamp