Geslaagd ontwerp van villa met landelijke uitstraling

Raymond Horstman Architecten

Architect Raymond Horstman richt zich op woningbouw, van klassiek tot zeer modern. Hij werkt het liefst alleen zodat hij alles voor zijn klanten kan verzorgen, hetgeen door hen wordt gewaardeerd. Raymond wordt het meest enthousiast als zijn klanten enthousiast worden. Hij werkt interactief met behulp van 3D-beelden en geniet als mensen de smaak te pakken krijgen en zelf beginnen te ontwerpen. Zo begeleidt hij mensen in het tekenen van hun eigen huis. 


Keuken

Landelijk, villa, Raymond Horstman Architecten, The Art of Living

Alle leveranciers van de keuken

Strak maar warm 

De betreffende woning staat vlak bij een oude boerderij. De gemeente bepaalde dat het omringende terrein een bestemming als boerenerf kreeg en dus moesten diverse nieuwbouwwoningen een bijpassende uitstraling krijgen. De opdrachtgevers die Raymond Horstman inschakelden, konden rekenen op een goed doordacht ontwerp. “In de stijl van een boerenschuur, maar wel een hele luxe”, aldus Raymond. De wens was een strakke, maar wel een warme woning. “Vandaar de keuze voor een rieten dak, aluminium kozijnen en spanten gemaakt van de eiken die de streek eigen zijn. Dankzij een warmtepomp, zonnepanelen op de kapschuur, domotica en de hoogste isolatiewaarden is de woning bovendien energieneutraal.” Rondom de woning ligt een mooie, ruime tuin, die overgaat in een weiland. Het prachtige uitzicht werd het centrale element in Raymonds ontwerp. De voordeur van de woning ligt aan die lange zijde van het huis. Bij binnenkomst door de hoge voordeur, welke een houtpatroon heeft, is de weidse tuin direct zichtbaar. Een glazen taatsdeur biedt namelijk een mooie doorkijk vanaf de entree door het huis naar buiten. Rechts in de hal bevinden zich een bijkeuken, toilet en maatwerkgarderobekast; aan de linkerzijde zit de trap naar boven. De gevlinderde betonvloer die hier begint, strekt zich over de hele begane grond uit. 

 

Overvloedig licht 

Raampartijen over de volle lengte van het huis zorgen voor een fantastische lichtinval en verbinding met buiten. Het huis is zodanig gesitueerd dat er vanuit alle vertrekken zicht is op de tuin. Hieraan zie je ook Raymonds waardering voor de natuur. In de keuken vinden we een kookeiland dat overgaat in een bartafel. Het eiland is uitgerust met een Dekton® werkblad in de kleur Natura, waarvan de goudtinten terugkomen in de messing spoelbak, Quooker-kraan en verlichting. Verder vinden we hier een wijnklimaatkast van Liebherr. Het kookblok tussen de maatwerkkasten bevat een grote kookplaat van Bora met geïntegreerde afzuiging. Links ervan zitten de ingebouwde koffiemachine en oven van Siemens, rechts de koelkast en vriezer. Het notenhout van de kasten en bar vinden we in het hele huis terug. Om de hoek van de keuken zit een prettig, licht kantoor met een hoge nok en een maatwerkkastenwand. 

 


Woonkamer

Landelijk, villa, Raymond Horstman Architecten, The Art of Living

Alle leveranciers van de woonkamer

Schakelmateriaal

Basalte

Betonvloer

Willem Designvloeren

Aangenaam verblijf 

In het verlengde van het kookeiland staat een ovale eettafel voor acht mensen. Overal in huis vind je de afwisseling tussen strakke lijnen en organische vormen, wat de woning zowel esthetisch als leefbaar maakt. “De ovale vorm breekt het rechthoekige, maakt het interieur luchtiger en is fijner in de looproute”, licht Raymond toe. Na de eettafel verbreedt de ruimte zich tot de volle breedte van het huis, wat een verrassend ruimtelijk effect geeft. Hier bevindt zich de woonkamer met L-vormige bank en diverse meubels met zachte, ronde vormen. De tv-wand, met verticale, houten latten en tv-meubel,is een echte eyecatcher en geeft de ruimte bovendien warmte. Aansluitend aan de woonkamer ligt een overdekt terras waar de bewoners heerlijk kunnen zitten. Doordat de betonnen vloer doorloopt vormt dit terras een mooi geheel met het huis. 


Bovenverdieping

Landelijk, villa, Raymond Horstman Architecten, The Art of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Maatwerk inbouwkast

Nijland Interieur & Meubelmakerij
Landelijk, villa, Raymond Horstman Architecten, The Art of Living

Intiem en sfeervol 

De bovenverdieping heeft twee slaapkamers met elk een eigen badkamer, een aparte kleedkamer en een waskamer. Hier, recht onder de nok, is de sfeer intiemer, wat wordt versterkt door het behang met de diepe kleuren, de sfeerverlichting en de vloerbedekking over de hele verdieping. De opdrachtgevers hadden als wens om een bad op de slaapkamer te hebben. De doorkijk vanuit het bad onder de verlengde nok door geeft een sfeervolle blik naar buiten, terwijl de ruimte toch aangenaam licht is dankzij meerdere hoge dakramen. Enorm leuk is hier dat het slaapkamerraam zelf geen raambekleding heeft. In de buitenste nok boven het terras zitten namelijk lamellen als zonwering, die ook prima dienst doen als verduistering.  

Ook de dubbele douche in de naastgelegen badkamer voelt intiem aan, daar deze half onder de nok gesitueerd is. Dit gevoel wordt versterkt door douchewanden met rookglas en sfeervolle verlichting. Het diepe notenhout is hier toegepast in het badmeubel, welke plaats biedt aan een dubbele waskom met JEE-O-kranen. In de naastliggende ruimte vinden we nog een ruime inloopkast met maatwerkkasten, opnieuw uitgevoerd in mooi notenhout. Ook logees ontbreekt het hier aan niets. De sfeervolle tweede slaapkamer is uitgerust met loofbehang in diepe tinten en sfeerverlichting. Het logeerbed staat knus onder het schuine dak, terwijl ook hier een dakraam voor voldoende licht en ruimtelijkheid zorgt. De en-suitegastenbadkamer biedt een stortdouche, wastafel en toilet. Origineel is hier is de kleurrijke wandtegel met zelfgekozen opdruk. 


Exterieur

Landelijk, villa, Raymond Horstman Architecten, The Art of Living

Alle leveranciers van het exterieur

Louvre daken

Livium

Aluminium kozijnen

OWK
Landelijk, villa, Raymond Horstman Architecten, The Art of Living

Heerlijk wijds 

In de tuinaanleg is er veel aandacht geweest voor het versterken van de zichtlijnen vanuit de woning. Aan de achterkant van het huis bevindt zich een ruim terras waar de bewoners dromerig van zich af kunnen kijken. De aangelegde paden zijn informeel en passend bij de sfeer van een boerderij. Wanneer de zon zakt of de wind opsteekt, kunnen de bewoners zich verplaatsen naar het beschutte terras onder de nok. Een heerlijke plek voor ontspanning en gezamenlijk genieten tot in de late zomeruurtjes.
 

Editor: Media Team

Datum: 01-03-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Esther Sessink

Fotografie: Wesley Bergen