Get on your feet!

Een kijkje in de kleedkamer bij musicalster Ellen Evers

Wat een energie, wat een performance en wat een show. Het is een uitdaging om stil te blijven zitten bij de musical On Your Feet, die het leven van Gloria en Emilio Estefan vertelt. Vlak vóór de voorstelling klopten we aan bij de kleedkamer van Ellen Evers, die Gloria’s oma Consuelo speelt. Hier blijkt dat je niet alleen op het podium, maar ook backstage enorm met haar kan lachen.

In de gangen backstage wordt er al druk gedanst en gezongen. Tussen de springende artiesten door, lopen we richting de kleedkamer van Ellen Evers. Daar zit ze al op ons te wachten. En ze is niet de enige: haar hondje Bobbie staat blij kwispelend op de bank.

Bobbie is haar steun en toeverlaat en zelfs Gloria Estefan was helemaal weg van het hondje. Ellen vertelt: “Ik had al gehoord dat ze gek was van hondjes, dus toen ze hier was heb ik haar Bobbie laten zien. Ze zat meteen met hem op de bank en Bobbie ging helemaal op zijn rug liggen.” Ellen deelde later een foto van haar en Gloria op Instagram, met Bobbie tussen hen in.

 

Gloria Estefan, Bobbie & Ellen Evers

Ellen Evers samen met haar gezin met Emilio & Gloria Estefan

Complimentjes van Gloria en Emilio
Gloria en Emilio zijn een tijd in Nederland geweest. “Ze zaten elke avond in de zaal”, vertelt Ellen. “Ze waren zo positief, opbouwend, stimulerend en gezellig! Elke dag gaven ze lieve complimentjes. ‘Je doet het zo goed!’ of ‘Er mag nog wel een schepje bovenop want mijn oma was echt gek’. Het voelde zo speciaal, ik zat echt in een geluksbubbel.”

Consuelo
We zijn gezellig in gesprek, als er iemand op de deur klopt. “Hier is je pakje!”, zegt een vrouw die een dikmaakpak ophangt. “Nou, dit is mijn goddelijke lichaam”, zegt Ellen lachend. Voor de rol van oma Consuelo draagt Ellen en dikmaakpak, een vrolijke jurk en een grijze pruik. Gloria heeft eindeloos over haar oma vertelt, waardoor Ellen zich goed extra kan inleven.

En dat heeft gewerkt: “De regisseur, Andy, vroeg me op een gegeven moment: ‘Waar kom je nu vandaan? Wat ben je aan het doen?’. Dus ik zei: ‘Nou, ik ben empanadas aan het bakken in de keuken want ik heb een catering vanavond’. Toen bleek later dat de oma van Gloria dus echt een cateringbedrijf had in Miami. Dat wist ik helemaal niet, dus ik vond het wel leuk dat ik dat zelf had bedacht.”

Het ‘dikmaakpak’

Klaar voor de show
Vajèn van den Bosch komt nog even snel de kleedkamer in om Ellen succes te wensen. “Die spreek ik dus niet tijdens de show, die zie je alleen maar rennen, en omkleden.” Vajèn: “Daarom kom ik je nu snel een kus geven!” En ze vliegt de deur weer uit. Ook voor Ellen is het tijd om zich voor te bereiden op de show. Terwijl ze haar haren vastzet voor de pruik die zo dadelijk op moet, nemen we afscheid. Maar niet voor lang, want even later genieten we van een swingende en energieke voorstelling, waarbij Ellen als Consuelo alle lachers op haar hand heeft.

___

On Your Feet is nu te zien in het Beatrix Theater in Utrecht!
In de decemberuitgave van The Art of Living zal een uitgebreid interview met Ellen Evers verschijnen.

 

 

  • On Your Feet Musical
  • Beatrix Theater, Urecht