gevelbekleding, natuurgevelsteen, duurzaam

  • Natuurgevelsteen
  • Zuideropgaande 46A
  • 7913 TN Hollandscheveld

Charmant en aards: gevelbekleding | Natuurgevelsteen

Wit gestucte muren, strakke lijnen, mooie raampartijen en grote tuinen verwelkomen je. We zijn hier in het gezellige Brabant om een prachtige villa te bezichtigen waar het vakantiegevoel meteen aanvangt. Het motto van dit huis is ‘Less is more’: de strakke, moderne stijl betovert je. De eigenaren wilden de buitenkant simpel houden, maar één charmante eyecatcher valt hier direct op zijn plaats: de natuurstenen separate wand die is bekleed met gevelbekleding van aardse tinten, geleverd door Natuurgevelsteen. De toepassing van natuursteen komt binnen weer terug bij de open haard die is geleverd door Boley.

Duurzaam

Gevelbekleding van natuursteen is een onverwoestbare trend op het gebied van in- en exterieurontwerp in high-end projecten. Deze vorm van gevelbekleding is met name zo populair, omdat de mogelijkheden onbegrensd zijn. Er zijn allerlei kleuren beschikbaar en het materiaal is ook makkelijk in andere vormen te snijden, zodat een ontwerper echt kan spelen met het materiaal. Van nature is natuursteen uiteraard ontzettend duurzaam en duurzaamheid is toch wel een belangrijk begrip in de bouwsector van nu. De vakmensen van Natuurgevelsteen vinden het belangrijk om samen in ontwikkeling te blijven en is graag betrokken tot de laatste steen.

gevelbekleding, natuurgevelsteen, duurzaam

Subtiele eyecatcher

Het project dat hier is gerealiseerd is eigenlijk heel simplistisch en dat is meteen de kracht van het ontwerp. De separate wand geeft de bewoners op een charmante manier privacy aan de voorzijde van de woning. Bij het parkeren en in- en uitpakken van de auto zit je prima verscholen, zonder dat de ruimte dichtgetimmerd aanvoelt. De kleur die ze hebben gekozen voor de gevelbekleding is gemêleerd en bevat rustige, aardse tinten. Hierdoor is de wand een subtiele eyecatcher, waardoor het huis een extraatje heeft gekregen. De oranje gloed van de steen komt terug in de plantenbak die in het verlengde is geplaatst van de wand. Deze plantenbak is gemaakt van cortenstaal dat prachtig roest door het romantische, gure herfstjaargetijde van ons cosy kikkerlandje.

gevelbekleding, natuurgevelsteen, duurzaam

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Dré Wouters

____


natuursteen, natuurgevelsteen, appartementencomplex, exclusief materiaal, prachtig, luxe uitstraling

____

Meer projecten zien van Natuurgevelsteen?