Gevelstenen voor een warme uitstraling

NG | Bouwen met Natuursteen

Als je een nieuw huis gaat bouwen of laat ontwerpen, komt daar van alles bij kijken. Een van de belangrijkste elementen is het kiezen van de gevelstenen. Welke uitstraling wil je je huis meegeven? Met een natuurstenen gevel kun je alle kanten op en zorg je voor een sfeer die bij jouw woning past. Bij dit project, waarbij een moderne energie neutrale villa is ontworpen, zie je hoeveel impact gevelstenen kunnen hebben.

Gevelstenen, villa, bruine stenen, the art of living

Gevelstenen voor een warme en stoere sfeer

Aan de Zeeuwse kust, op loopafstand van strand en zee, kun je deze energie neutrale villa vinden. Deze prachtige moderne woning is in 2020 oplevert door B+O architecten. Tijdens het ontwerpen werd goed nagedacht over de gevelstenen. In dit geval was het ook belangrijk dat de gevelstenen bij het landschap passen, daarom is er gekozen voor de Lapide collectie, uitgevoerd in de sortering Pilsen. Dankzij deze natuursteen in langformaat worden de strakke lijnen in dit ontwerp mooi geaccentueerd.

Ook bijzonder is dat er bij dit project is nagedacht over de vorm van de gevelstenen. De kavel van deze villa is namelijk ruitvormig en deze ruitvorm is ook meegenomen in het verdere ontwerp, waaronder in de natuursteen. Zo zorgen de gevelstenen ook nog voor een mooi lijnenspel, wat prachtig past bij de moderne zwarte kozijnen.  

De Lapide-natuursteen is multifunctioneel  

Hoewel de Lapide-natuursteen vooral voor het exterieur wordt gebruikt, kun je gevelstenen ook op andere manieren toepassen. De Lapide-natuursteen is multifunctioneel en geeft bijvoorbeeld ook eenvoudig een open haard een moderne uitstraling. Ook fijn om te weten is dat deze natuursteen in strips verkrijgbaar is en dat vergemakkelijkt het bouwen met Lapide. 

Tips om de juiste gevelstenen voor jouw woning te kiezen

De belangrijkste punten om op te letten als je zelf gevelstenen gaat uitkiezen zijn de kleur, de structuur, het formaat en de manier waarop de stenen worden verwerkt. Vraag altijd advies aan een expert en/of ontwerper, zij weten het beste wat bij jouw woonwensen past. Bovendien kun je aangeven wat jouw voorkeuren zijn en wat voor een uitstraling je je huis wilt geven. En daar past altijd een mooie natuurstenen gevel bij. 

Editor: Media team

Datum: 04-04-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living