Gevelstenen voor verbluffende villa

Petersen Tegl

Als je aankomt bij deze villa, die ontworpen is door architect Marco van Veldhuizen, dan herken je meteen de vormen die hij kiest. Ietwat verhoogd gepositioneerd lijkt de gigantische villa bijna zelfstandig te zweven boven een ruim perceel. Een indrukwekkend plaatje. De gevelbekleding levert een significante bijdrage aan het imposante uiterlijk van deze woning. Petersen Tegl is verantwoordelijk voor de prachtige gevelstenen 

Gevelstenen, villa, Petersen Tegl, The Art of Living

Ontwerp van de villa 

Het huis is uiteindelijk helemaal geworden wat de eigenaar wilde, zegt hij. “Genoeg woonruimte, een ruime garage voor ongeveer zes wagens, een superfijne professionele gym, een ruim gastenverblijf, een thuisbioscoop en op de bovenetage de slaapkamers, inloopkasten en studieruimte voor mijn dochter.” Studio Marco van Veldhuizen was verantwoordelijk voor het exterieur en gaf samen met de opdrachtgever vorm aan het interieur, waardoor het een persoonlijk geheel is geworden. De studio ontwierp de vaste elementen, waarna de opdrachtgever de aankleding en het losse meubilair verzorgde. Van Veldhuizen verkreeg de opdracht dankzij zijn herkenbare designstijl, die doet denken aan de huizen die je aantreft in ZuidAfrika en Amerika.  

Toepassing van gevelstenen 

Het exterieur straalt luxe, warmte en elegantie uit. De zwarte kozijnen vormen een mooi contrast met de witte gestucte elementen. De delen waar de gevelstenen zijn toegepast, geven diepte aan het ontwerp. Naast dat de verschillende materialen zorgen voor een dynamisch effect, zorgt de gekozen kleur voor een warme uitstraling.  

Gevelstenen, gevelstenen villa, rieten dak, villa, Petersen Tegl, The Art of Living

Vakmanschap 

Petersen Tegl legt de nadruk op handmatig vakmanschap. Met passie voor het vak produceert het bedrijf baksteen- en tegelproducten. Het bedrijf vindt het belangrijk dat de wensen van de architecten en opdrachtgevers vertaald worden in hun producten. Petersen biedt ook de mogelijkheid om een mix van verschillende soorten stenen uit het bestaande assortiment samen te stellen om op deze wijze de gevels een geheel eigen karakter te geven. 

Bouwbedrijf: HaBé Bouwen in Stijl

Gevelstenen, gevelstenen villa, villa, Petersen Tegl, The Art of Living