Gevelstenen


Artikelen

Meer over Gevelstenen

Groene gevel, hekwerken en poorten, gevelreiniging Alles over gevelwerken

Je huis weer een frisse uitstraling geven? Dan mag een opgeknapte gevel niet missen. Wacht met het opknappen hiervan ook niet te lang, hoe eerder je hiermee aan de gang gaat, hoe minder herstelwerkzaamheden er nodig zullen zijn. Er vallen veel verschillende werkzaamheden onder het begrip gevelwerken.

Een van deze activiteiten is gevelreiniging. Gevelreiniging wordt voornamelijk toegepast om aantastingen en onaangename verkleuringen te verhelpen. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van graffiti. Gevelreiniging kent vier verschillende vormen, namelijk navelstralen, stoomreiningen, zandstralen en chemische reiniging. Schakel een specialist in om erachter te komen welke vorm van gevelreiniging de beste optie is. Naast gevelreiniging kent men ook gevelrenovatie. Deze wordt toegepast om beschadigingen in de gevel te herstellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan barsten of kapotte stenen. Zorg ervoor dat zulke beschadigingen hersteld worden, het kan namelijk zo zijn dat er veel vocht naar binnen komt en het huis veel warmte verliest. Verhelp dit dus door gevelrenovatie en geniet optimaal van jouw woning. De vorm gevelimpregnatie wordt toegepast om de gevel te beschermen tegen toekomstig vuil. Om deze bescherming te kunnen realiseren wordt er een laag aangebracht die beschermd tegen water en vuil. Om je gevel optimaal te laten stralen kan er gekozen worden om gevelbekleding aan te schaffen. Ben je van plan dit te gaan doen, kijk dan bij het kiezen van het materiaal niet alleen naar het uiterlijk, maar ook naar de nodige onderhoud en de mogelijkheden rondom isolatie, schakel ook hiervoor een expert in. Ook in voegen ontstaan beschadigingen door weersomstandigheden of ouderdom van het gebouw. Bij de activiteit voegwerken worden deze beschadigingen hersteld.

Bij een gevel denk je waarschijnlijk al snel aan een stenen muur, maar heb je al ooit gehoord van een groene gevel? Een groene gevel wordt ook wel muurtuin of verticale tuin genoemd. Het kan gezien worden als een muur die begroeid is met planten. Ben je opzoek naar een echte eye-catcher dan zit je met een groene gevel zeker goed! Naast een bijzondere uitstraling neemt zo’n gevel ook veel voordelen met zich mee. Een van deze voordelen is dat de gevel in de zomer koel is en hiermee de temperatuur in huis verlaagt. Heb je een muur met niet-bladverliezende planten, dan gebeurt er in de winter het tegenovergestelde. De planten zullen dan zorgen voor extra warmte in de winter. Daarnaast dient het als geluidsisolatie, muurbescherming, zorgt het voor minder wateroverlast, een gefilterde lucht en biodiversiteit.

Om de buitenkant van jouw woning helemaal te laten stralen kan er naast gevelwerken ook aandacht besteed worden aan andere onderdelen van het exterieur. Niet alleen de woning zelf, maar ook de details eromheen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stijlvolle hekwerken en poorten. Maak alles een geheel en let op details, zoals deuren, een pad, kleurgebruik en een verzorgde uitslaring van de woning bijvoorbeeld.

Voor gevelwerken is het handig om een specialist te benaderen en het niet zelf te doen. Het gaat namelijk om kwaliteitswerk. Ga jij binnenkort ook genieten van een geweldig exterieur en een mooie nieuwe gevel?