Gewoon bijzonder, en bijzonder gewoon

Pieters Interieur

Een team met passie voor lifestyle in de ruimste zin, maar ook passie voor een comfortabel en gezellig leven. Deze visie vertaalt zich in de interieurs die wij realiseren in samenwerking met onze klanten. Begeleiding na een deskundig ontwerp, dat niet alleen vertrouwd voelt, maar ook bijzonder gewoon en gewoon bijzonder is. Een ontwerp dat ontstaat na het inventariseren van de wensen. Vanaf de eerste (bouw)tekening tot aan het moment dat we onze stylingmagie aan huis toepassen zijn we betrokken en bieden we ondersteuning. ‘‘Het onverwachte en bijzondere, maken we vertrouwd en eigen.’’ 


Woonkamer

Renovatie, Interieurontwerp, Pieters Interieur

Alle leveranciers van de woonkamer

Hoofdaannemer

Mooibouw

Indrukwekkende vide  

Voor die renovatie van het interieur hebben de bewoners de diensten ingeschakeld van Pieters Interieur in Zevenbergen. Twee huishoudens tot één versmelten betekent namelijk ook twee smaken op elkaar afstemmen. Interieurontwerpster Marit Biemans bleek prima opgewassen tegen die taak. “Het is een kwestie van goed luisteren naar je beide opdrachtgevers, hun wensen met elkaar in evenwicht brengen en pas op basis daarvan een plan ontwerpen”, legt ze uit. De bijzondere kwaliteit van Marit Biemans’ opzet springt al meteen bij het binnenkomen in het oog. De ruimtelijkheid van de vide en de draaiende trap worden geaccentueerd in de draaiende beweging van de prachtige luster. De hangende lamp heeft een tegenhanger in het exemplaar van het Italiaanse topmerk Maretti boven de eettafel in de woonkamer, die vanuit de hal goed zichtbaar is door de stalen deur. Zo is de toon voor deze woning gelijk bij binnenkomen gezet: een tijdloze klasse, maar wel gekoppeld aan een warme sfeer, door het kleurgebruik en het gedempte licht. “We hebben ook de doorgang naar de woonkamer breder gemaakt, door het toilet iets te verkleinen’’, zegt Marit. 

Modern maar niet minimalistisch 

De woonkamer had een onlogische indeling die Marit Biemans heeft rechtgetrokken. Er is een lange eettafel geplaatst in het deel dat grenst aan de keuken. De erker is ingericht als separate zithoek, met twee zeer comfortabele en ook wat stoere meubelen, waarvan één in blauw. In de eigenlijke zitkamer valt vooral de open haard op. “Die vormt ook het enige element dat van het oorspronkelijke interieur is behouden”, zegt Marit Biemans. Met zijn classicistische design vormt de haard een mooie aanvulling op de banken, en de pastelkleur past bij die van de stoffen van de kussens, de meubels en de raamdecoratie. Het is alsof hij samen daarmee is aangeschaft in plaats van er al was. “Wij houden van een modern interieur, maar niet noodzakelijk van een minimalistisch”, aldus de bewoonster. “Dat heeft Marit heel goed aangevoeld. Deze kamer is niet klein maar ook allerminst leeg en kil. Wij zijn gezelligheidsmensen. We ontvangen vaak gasten en familie en de bovenverdieping hebben ze zo ingericht dat er logés kunnen verblijven, wat ook geregeld gebeurt. Eigenlijk komen we daar zelden. Hoewel mijn man er een eigen werkkamer heeft, werkt hij net als ik, het liefst in de keuken.” 


Keuken

Renovatie, Interieurontwerp, Pieters Interieur

Alle leveranciers van de keuken

Natuursteen

Revy Stone

Kokendwaterkraan

Quooker

Verlichting

Maretti

Eetkamerstoelen

Mobitec

Bronzen stalen deuren

DR Metal Design
Renovatie, Interieurontwerp, Pieters Interieur

Verlengde tafel 

De keuken is dan ook het eigenlijke hart van de woning. De bewoners hebben deze ruimte verlengd met een aanbouw, zoals ze ook het kookeiland hebben verlengd met een hoge tafel, waaraan ze zowel kunnen eten, borrelen als werken. Ook hier is een prachtig behangen achterwand de blikvanger, meer nog dan de originele combinatie van drankkast en koffiehoek in de zijwand of de donkergetinte ruiten van de stalen deur die de bijkeuken afsluit van de wand met keukenapparatuur. “Wij houden van lekker eten en ik houd van koken, dus we hebben veel aandacht besteed aan de inrichting van deze plek waar we relatief veel tijd doorbrengen.” De keuken vormt ook letterlijk en figuurlijk het eindpunt van de renovatie. “Aan de tuin hebben we nog niets kunnen doen. We moeten nog afwachten hoe warm het hier achter glas zal worden tijdens onze eerste zomer en dus of we extra schaduw nodig hebben in de vorm van bomen of een overkapping. Dat wordt het volgende project.” 


Slaapkamer

Renovatie, Interieurontwerp, Pieters Interieur

Alle leveranciers van de slaapkamer

Badkamer

St. Pieter

Badkamerkranen

Hotbath

Achterwand als blikvanger 

De slaapkamer ligt op de begane grond en is bereikbaar vanuit de hal. Het meest opvallende element is de wand achter het tweepersoonsbed. Er hangt geen schilderij of fotocanvas, om niet het zicht te ontnemen op het fraaie behang, in een blauwe tint, niet toevallig een kleur die vaker terugkomt in het interieur. De badkamer is direct vanuit de slaapkamer bereikbaar, met een relatief smalle dressing als ‘tussenstop’. De muren zijn voorzien van schuin geplaatste tegels, de spiegels boven de wasbakken zijn hoog en rechthoekig. Deze licht afwijkende vormen verlenen de badkamer een zekere chicheid die, net als de hal, tijdloos is en niet gebonden aan een bepaalde stroming. De pendule in de dressing maakt deze ruimtes af met een vleugje klassiek. Voor de vrouw des huizes bleek de keuze om beneden te gaan slapen een verademing. “Ik weet wel dat veel mensen hiervoor kiezen met een oog op later: als je oud bent hoef je geen trappen meer te beklimmen. Maar ik vind de nabijheid van de tuin heel fijn en vooral het hotelgevoel dat deze slaapkamer met badkamer ons vanaf dag één heeft bezorgd.” 

Eigen inbreng 

Voor sommigen betekent het inschakelen van een interieurontwerper dat ze zich volledig overgeven aan de ideeën van de professional. Niet voor deze bewoners. “Ze hadden enerzijds vertrouwen in onze stijl van ontwerpen, maar anderzijds ook hun eigen voorkeuren”, zegt Marit Biemans. “Wij houden van opdrachtgevers met veel eigen inbreng. Het gebeurde dat een voorstel van mij afsprong op hun ‘nee’, zoals bij de lamp boven de tafel. Maar wij werken gelukkig samen met leveranciers die zo’n breed spectrum aan producten bieden dat we altijd een alternatief vonden. We namen onze opdrachtgevers ook mee naar beurzen, zoals de Woonindustrie in Nieuwegein, om hun dit brede aanbod te laten zien en zowel hun als onze inspiratie te voeden.” Zo betekende het inschakelen van Pieters uiteindelijk het creëren van een interieur dat als resultaat de twee belangrijkste bestanddelen samenbracht. Aan de ene kant werden de esthetiek en de uitstraling van de notariswoning verhoogd en aan de andere kant kregen de nieuwe eigenaren een thuis dat leek ontworpen rond hun leefgewoonten in plaats van dat zij die aan het huis hadden moeten aanpassen. 

Editor: Media team

Datum: 09-06-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Jeroen Kuypers

Fotografie: Patrick Meis