viking liften, glazen lift, huislift

  • Viking Liften Nederland B.V.
  • Lorentzstraat 8B
  • 6716 AD Ede

Glazen lift | Viking Liften 

Een lift in je huis lijkt voor velen vast een overbodige luxe, maar niets is minder waar. Wanneer je je huis toekomstbestendig wil maken, is een lift eigenlijk het eerste waar je over na moet denken. Veel gemeentes adviseren dan ook graag het inbouwen van een lift bij projecten waarvan de opdrachtgevers een bepaalde leeftijd hebben bereikt. Vaak moet je tijdens de bouw rekening houden met deze mogelijkheid, of je de lift nu wel of niet meteen wil realiseren. Wanneer je huis echt je thuis is geworden, is het prettig om dat niet meer te hoeven verlaten als je slecht ter been wordt. De professionals van Viking Liften laten graag zien wat ze kunnen realiseren met een glazen lift. 

Maatwerklift

Dit prachtige, monumentale pand is een beschermd gebouw en daardoor is overleg met monumentenzorg altijd een vereiste voordat je een verandering wil aanbrengen. Gelukkig kon zij snel akkoord gaan met dit mooie plan om een maatwerklift in te bouwen waarvoor geen grove verbouwing nodig is. Sterker nog: bij het plaatsen van deze prachtige glazen lift hoefde geen put gemaakt te worden, waardoor er dus bouwkundig simpelweg alleen een gat door het plafond benodigd was. 

viking liften, glazen lift, huislift

Charmante wegwerking

De plaatsing van de glazen lift moest in de keukenkast. Niet alleen vanwege de strakke afwerking, maar ook omdat dat een geschikte plek was om een doorgang te maken naar de verdieping erboven. De balklaag moest hierbij wel intact blijven. Door de zeer smalle maatvoering van de liften van Viking is dit gelukt. Het resultaat is een charmante lift die subtiel is weggewerkt achter een keukendeur. Je hebt eigenlijk geen idee dat de lift er zit, waardoor hij eigenlijk een smaakvolle verrassing is geworden voor vrienden en familie. De bewoners hebben er enorm veel gebruiksgenot van en het gemak waarmee de lift te bedienen is, is tevens van grote waarde voor het woongenot in dit prachtige, monumentale pand.  

viking liften, glazen lift, huislift

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Viking Liften

___

Design lift, Viking liften, exclusief, high end, luxe, lift, vloerkleed

___

Meer projecten bekijken van Viking Liften?