Glazen taatsdeuren en wanden; maak kennis met Stylish Glass

Stylish Glass

Wellicht had je dit niet verwacht, maar glas is een ontzettend veelzijdig product en biedt ongekende mogelijkheden. Om deze reden wordt het dan ook veelvuldig verwerkt in het hedendaagse in- en exterieur. Denk aan een mooie glazen tafel, een chique vitrinekast, glazen deuren of woonaccessoires vervaardigd uit glas; er is zo ontzettend veel mogelijk. Naast dat je er alle kanten mee op kunt is het materiaal ook goed te combineren waardoor het iedere interieurstijl weet te verrijken. Bovendien draagt glas bij aan de lichte uitstraling van het interieur. Het maakt niet donker en weet daardoor de ruimtelijkheid van de kamer te benadrukken. Kortom, er zijn dus ontzettend veel voordelen aan glas verbonden. Daarom werkt Stylish Glass graag met het materiaal. Zo waren zij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor verschillende glazen toepassingen in deze woning, let bijvoorbeeld eens op de schitterende taatsdeuren.  

Taatsdeuren, glasbewerking, Stylish Glass

Donkere glazen wand 

Zodra je deze exclusieve woning betreedt valt onmiddellijk het strakke, moderne interieur op. Het geheel kent een duidelijke basis waarbinnen enkele eyecatchers de hoofdrol spelen. In de entree is dit bijvoorbeeld de waanzinnige glazen wand bij de trap. De glazen wand zorgt ervoor dat de houten trap op mooie wijze benadrukt wordt en maakt het mogelijk om te zien wat er om je heen gebeurt wanneer je de trap oploopt. De keuze viel op een wat donkere kleur glas waardoor een subtiel contrast is ontstaan met de lichte vloer en muren. Het is dan ook een prachtplaatje geworden.  

Taatsdeuren, glasbewerking, Stylish Glass

Chique glazen taatsdeuren 

Tot de eetkamer krijg je toegang middels fantastisch glazen taatsdeuren. Meestal wordt gekozen voor taatsdeuren met een stalen frame dat wordt opgevuld met glas, maar in dit geval bestaat de complete deur uit het materiaal. Het draagt bij aan het transparante karakter van het interieur. De taatsdeuren maken het bijvoorbeeld mogelijk voor licht om tot diep in de woning binnen te dringen en je weet precies wat er zich in de andere ruimtes afspeelt. Ook draagt het bij aan de grootsheid van het interieur, doordat je door de deuren heen kijkt wordt de ruimtelijkheid benadrukt. Het enige nadeel van glazen taatsdeuren is het gegeven dat je er vingerafdrukken snel op zal zien, gebruik dus alleen de klink.  

Taatsdeuren, glasbewerking, Stylish Glass

Glazen toepassingen in de badkamer 

Ook in de badkamer van deze woning werd glas op mooie wijze verwerkt. De douchewand bestaat volledig uit craquelé glas. Dit houdt in dat het glas eruitziet alsof het in duizend stukjes uit elkaar is gevallen. Deze barsten zijn bewust aangebracht en vormen samen een mooi mozaïek. Twee andere lagen glas zorgen ervoor dat deze versplinterde glasplaat goed op zijn plek blijft zitten. Craquelé wordt dan ook meestal toegepast voor zijn decoratieve effect. Naast deze schitterende glazen douchewand was Stylish Glass ook verantwoordelijk voor de strakke spiegel waartegen te kranen werden geplaatst. Dit lijkt in niets op wat je al eerder zag en daardoor was het expertise van Stylish Glass nodig om dit te realiseren. Het toont de kundigheid van het bedrijf en het laat zien dat zij geen uitdaging uit de weg gaan.  

Meer over Stylish Glass 

Stylish Glass is dus een bedrijf dat bekend staat om zijn specialisatie; glasbewerking. Met de laatste kennis op het gebied van glasbewerking werken zij steeds weer mee aan de meest bijzondere projecten waarin glas de hoofdrol speelt. Hierbij kun je dus denken aan de eerder benoemde glazen taatsdeuren en wanden, maar daarnaast ontwerpen en realiseren zij ook complete interieurdelen. Een glazen aanrechtblad, wastafel, vloer of trap; niets is hun te vreemd. Om tot het beste resultaat te komen begeleiden zij hun klanten vanaf de ontwerp- tot de uitvoeringsfase. Hierin komt keer op keer hun vakkundigheid en nauwkeurigheid naar boven.  

Editor: Media team

Datum: 15-05-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Stylish Glass