Modern vormgegeven objecten worden gecombineerd met klassieke elementen door Piet Boon Studio

Piet Boon groeit uit tot Global Luxury Brand

“De komende jaren kunnen we internationaal grote sprongen maken”

Piet Boon is één van Nederlands meest aansprekende designers. Als exponent van het Dutch Design groeit zijn naam uit tot een wereldwijd ‘Global Luxury Brand’. Vanuit zijn hoofdkantoor in Oostzaan werken hij en zijn vrouw Karin samen met een team van professionals aan diverse totaalprojecten in binnen- en buitenland.

Boon ontwierp zijn 6662 vierkante meter tellende hoofdkantoor zelf. Het pand is als een tempel waar alle kenmerkende Boon-elementen samenvloeien tot één geheel. Een amalgaam van vertrekken, doorzichten, vensters, muren en zijn kenmerkende majestueuze deuren. Veel glas, beton en licht. Met meubels, stoffen, materialen en kunstobjecten waarin designer-duo ‘Studio Job’ een hoofdrol vervult. Het interieur is ingericht door ‘Styling’, onderdeel van Piet Boon Group, geleid door zijn vrouw Karin Boon.

Eenvoudig en functioneel

In 25 jaar groeide Boon uit tot een van de meest spraakmakende en succesvolste Nederlandse ontwerpers. De basis voor dit succes legde hij toen hij zich na een studie weg- en waterbouwkunde aan de MTS, vestigde als zelfstandig timmerman. In de avonduren haalde hij zijn aannemersdiploma en begon zich daarnaast toe te leggen op vormgeving. Die combinatie maakt zijn bedrijf nog steeds bijzonder. De eenvoudige, functionele blik blijft de kracht achter zijn werk. “Onze werkwijze en manier van communiceren scheelt simpelweg tijd, energie en geld.” Daarnaast is zijn organisatie in staat een totaalconcept te leveren. Boon en zijn team kunnen huizen tekenen en inrichten, daardoor vult ‘binnen’ en ‘buiten’ elkaar in harmonie aan. Verantwoordelijk hiervoor is ‘Piet Boon® Studio’.

Moderne living ontworpen Piet Boon Studio met een sobere, stoere vormgeving


Het is vooral zijn typerende stijl die kenners en liefhebbers op waarde weten te schatten


De woonark in een oer-Hollands landschap heeft een minimalistische uitstraling en een landschapsvriendelijk karakter. Aan de zijden die vrij uitkijken over het water zijn van vloer tot plafond hoge ramen geplaatst die helemaal opengezet kunnen worden, waardoor een prachtige verbinding ontstaat met het omringende landschap.

Veelzijdig ontwerper
Het is vooral zijn typerende stijl die kenners en liefhebbers op waarde weten te schatten. Boon houdt van eerlijke en natuurlijke materialen en een sobere, stoere vormgeving. En tijdloos. Klassieke elementen worden moeiteloos gecombineerd met modern vormgegeven objecten. Niet gelikt en bedacht maar puur, eenvoudig en duurzaam. Functionaliteit is één van de belangrijkste uitgangspunten: ‘Form Follows Function’. Die stijl en functionaliteit blijken grenzeloos en niet alleen beperkt tot ex- en interieur. Boon ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot een veelzijdig ontwerper. Villa’s, restaurants, hotels, public spaces, luxe jachten, beachhouses op Bonaire en zelfs complete wijken, het staat allemaal op zijn naam.

Bonaire – Beach houses zijn een bijzondere specialiteit van Piet Boon® Studio. De open structuur van het huis verlangt ook voor het interieur duurzame keuzes. We hebben een passie voor bouwmaterialen en bouwstijlen uit de natuurlijke omgeving. Daarom kozen wij voor lokaal hout en koraal. Het huis heeft twee volumes: een slaapvolume en een woonvolume. Alle ruimten waar je wilt verblijven, dining en living, zijn naar buiten toe gericht. Net als de traditionele Caraïbische huizen op het eiland, is ook dit huis helemaal op de wind gebouwd. Daardoor wordt het op een natuurlijke manier gekoeld.

Interieur met een sobere, stoere vormgeving die eveneens tijdloos is, ontworpen door Piet Boon Studio

Kunstobject van Studio Job

Internationaal succes
Piet Boon® is intussen een ‘Global Luxury Brand’. New York, Milaan, Parijs, Londen, Kopenhagen, de internationale carrière van de designer neemt een grote vlucht. Ongeveer vijftig procent van de activiteiten speelt momenteel in het buitenland. Waar Boon de laatste jaren vooral naam maakt zijn de Verenigde Staten, waar zijn werk wordt beschouwd als exponent van het ‘Dutch Design’.

Boon heeft al een groot aantal projecten op zijn naam staan. Te wensen over blijft er echter nog genoeg. Verdergaande internationalisering is de weg vooruit, volgens Boon. “Daarom is het zo mooi dat we nieuwe markten aanboren. Aan de andere kant moeten we nieuwe producten introduceren in bestaande markten. We kunnen laten zien wat we allemaal al hebben gerealiseerd, met referentieprojecten en beeldmateriaal dat sprankelt. We zijn na jarenlang hard werken nu pas aan het scoren. De komende jaren kunnen we internationaal grote sprongen maken.”

 

Tekst: Jens de Jongh

___

Contactgegevens:

  • Piet Boon Store
  • Skoon 78
  • 1511 HV Oostzaan