Gooische villa | Grand & Johnson, the art of living

Koop nu het hardcover boek!

Gooische villa | Marcel de Ruiter Architectuur & Grand & Johnson

Op een prachtige plek midden in het Gooi, omgeven door groen, werd de woondroom van een jong gezin tot leven gewekt: een villawoning met modern-traditioneel karakter. Aangezien het gezin erg gecharmeerd is van het werk van architect Marcel de Ruiter, kreeg hij de eer om het gewenste ontwerp te bedenken. “Deze Gooische villa is opgebouwd aan de hand van een moderne vormentaal in combinatie met traditionele materialen zoals pleisterwerk, een rieten kap en baksteen. Hierdoor is een contrastrijk geheel ontstaan,” licht Marcel toe.

Gooische villa | Grand & Johnson, the art of living

Maatwerk: Boreas.

Interieurbouw: Boreas. Raamdecoratie: Indivipro.

 

Villa met ingetogen luxe

Het interieur van Gooische villa is met veel smaak en in harmonie met het exterieur ontworpen door ontwerpstudio Grand&Johnson. Interieurontwerper Nick Dikkers: “Op de begane grond zijn alle ruimtes middels een lange zichtlijn met elkaar verbonden. De keuken vormt hierin het stijlvolle middelpunt. We hebben gekozen voor een royaal keukenontwerp, opgebouwd uit twee elementen, waarbij het lagere deel de keuken verbindt met de aangrenzende dining.”

Gooische villa | Grand & Johnson, the art of living

Karpet: Carpetlinq. Raamdecoratie: Indivipro.

 

Rijk en warm materiaalgebruik

De living is compact en biedt daardoor geborgenheid. Nick: “Alle ruimtes hebben een fijne, menselijke maat – het resultaat van op maat gesneden indelingen, die perfect binnen de zichtlijnen vallen. We hebben de spanning opgezocht door de understated basis aan te vullen met verrassende details die het geheel meer diepte geven. Dit wordt versterkt door een rijk en warm materiaalgebruik, waarbij we de veelal contrasterende eigenschappen van de materialen hebben laten spreken. De combinatie hiervan levert een prachtig samenspel op met een prettig aanvoelende spanningsboog.”

Gooische villa | Grand & Johnson, the art of living

Slaapkamer met warme sfeer

Via het trappenhuis zijn de eerste en tweede etage bereikbaar. Hier vinden we onder andere de mainsuite. Net zoals de rest van het interieur heeft ook deze ruimte een ingetogen doch warme sfeer. Dit wordt versterkt door de schuine muren, die een gevoel van intimiteit toevoegen. De plattegrond is helder, de vormentaal strak en het materiaalgebruik warm. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de mooie vlakverdeling van het donkerkleurige hoofdbord in de slaapruimte, de strakke kastenwand in de dressing en in de badkamer waar een serene uitstraling hand in hand gaat met krachtige details. Hierdoor is een verrassend geheel ontstaan, rijk door contrasten.

Gooische villa | Grand & Johnson, the art of living

Souterrain | Ontspanning en vertier

Onder de villa is een complete woonlaag gecreëerd, gericht op ontspanning, vertier en de ontvangst van gasten. De wijnkamer is bereikbaar via een grote glazen pui met aluminium deuren. Wat verderop is een luxe wellness gecreëerd met sauna en douche. Aangrenzend bevindt zich een sportruimte. Daarnaast is de etage verrijkt met een sfeervol aangeklede gastenkamer met eigen badkamer. In stijl een film kijken kunnen de bewoners in de eigen bioscoopruimte die zich tevens op deze etage bevindt.

Gooische villa | Grand & Johnson, the art of living

Merk zwembad: Starline Group. Tuinontwerp: Martin Veltkamp Tuinen. Zwembad: Van Gemert Zwembaden & Sauna’s B.V. Hoofdaannemer: Aannemingsbedrijf J. Van der Windt.

Terrasverwarming: HEATSTRIP. Tuinontwerp: Martin Veltkamp Tuinen. Staande douches: JEE-O.

Gooische villa | Grand & Johnson, the art of living

Hoofdaannemer: Aannemingsbedrijf J. Van der Windt. Zwembad: Van Gemert Zwembaden & Sauna’s B.V. Tuinontwerp: Martin Veltkamp Tuinen. Merk zwembad: Starline Group

 

Zwembad als blikvanger

De villa wordt gecompleteerd met een buitenruimte die qua stijl perfect bij de woning en omgeving past. De voorzijde heeft, net zoals de Gooische villa zelf, een meer ingetogen karakter. Aan de achterzijde voert een strakke doch weelderige sfeer de boventoon. Te midden van het aansprekende geheel prijkt een schitterend hoogwaterniveauzwembad van Van Gemert Zwembaden. Door de positionering op de kavel heeft de tuin optisch meer diepte gekregen. Het bad heeft een natuurlijke tint en sluit daardoor goed aan bij de groene omgeving. Met de realisatie van het zwembad, waarbij Van Gemert Zwembaden het advies, de levering en de plaatsing van het zwembad heeft verzorgd, werd het droomhuis compleet.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

___
Wil je meer zien van Grand & Johnson en Marcel de Ruiter?