Grandioze villa met woonkeuken als hart van het huis

STRAKK Interieur

In een kleinschalige villawijk op de Utrechtse Heuvelrug staat een grandioos huis, waar de bewoners enorm van genieten. Strakk Interieur is verantwoordelijk voor een groot deel van de inrichting. Het interieurbedrijf verzorgde al het sublieme meubelmaatwerk, zoals de inloop- en garderobekasten, de woonkeuken, de bijkeuken, de bar, een achterwand voor een bed, de badkamer- en toiletmeubels en de deuren met verdekte scharnieren. Chantal Schoeber van Strakk werkte samen met interieurstyliste Carolien van Styling and More, wat resulteerde in een uitgesproken interieur waaraan alles klopt. Warme tinten spelen de hoofdrol, zowel wat betreft de vloeren en wanden, als de meubels. Op meerdere plekken is een glinstering toegepast, veelal goudkleurig, zonder dat dit het interieur overheerst.


Leefruimtes

Woonkeuken, inloopkast, The Art Of Living

Alle leveranciers van de leefruimtes

Scharnieren

SIMONSWERK

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Houten vloer

VloerenExclusief

Interieurbouw

Strakk Interieur

Vazen

Pot & Vaas

Stoelen

Keijser&Co

Gordijnen

Indivipro

Eetbank

Rupert & Rupert

Leren Haardbekleding

Alphenberg

Hart van de woning

De woonkeuken vormt het hart van de woning. Hier tafelen de bewoners aan een robuuste houten tafel, met uitzicht op de tuin, living en hoofdentree. Behalve aan de eettafel is het ook goed toeven bij de bar aan het kookeiland. In harmonie met de andere meubels in de woonkeuken, zijn de barkrukken in een warme stof uitgevoerd. Het werkblad van het kookeiland en het achterliggende keukenblok is van kwartsiet met een mooie ader. De verlichting van de hanglamp met vijf ronde lampen van verschillende formaten, geeft warmte aan het kookeiland. De living is bewust van bescheidener omvang dan de woonkeuken, vertelt de bewoonster. Haar gezin kan zich hier opwarmen bij de gashaard die is bekleed met chocoladebruin buffelleer in een caiman-print. Maar willen ze zich volledig richten op het kijken naar een film of serie, dan trekken ze zich terug in hun thuisbioscoop. Vanaf de luxe uitgevoerde loungebanken voor dit grote scherm, besef je niet dat deze bioscoop zich in de kelder van de woning bevindt.


Extra ruimtes

Woonkeuken, inloopkast, The Art Of Living

Alle leveranciers van de extra ruimtes

Interieurstyliste

Styling & More

Fonkelende bar

Een thuisbar wordt niet zelden uitgevoerd als een mancave met robuuste en donkere materialen in de hoofdrol. Dat is in deze woning niet het geval: de bar fonkelt je tegemoet dankzij de goudkleurige vissenschubtegels, de bronzen spiegel achter de sierlijke glazen en flessen en de goudkleurige kraan, spoelbak en accessoires. Tel daar de oranje velours barkrukken, een gewaagd artbehang met allerlei motieven in warme tinten en twee tafels bij op, en deze bar zou niet misstaan in een trendy horecagelegenheid.


Slaapvertrekken

Woonkeuken, inloopkast, The Art Of Living

Alle leveranciers van de slaapvertrekken

Raamdecoratie

Nature Deco by Indivipro

Maatwerk kasten

Strakk interieurbouw

Maatwerk achterwand

Strakk Interieur

Deurbeslag

Intersteel

Gevoel voor eenheid

Ook in de masterbedroom, dressing en badkamer is de geslaagde samenwerking tussen Strakk en Styling and More te zien. De achterwand van het bed is van gecapitonneerd leatherlook met snakeprint en omlijst met donker hout met een subtiele gouden touch. De inloopkast heeft naar het idee van Strakk gouden designhandgrepen, die het geheel weer net iets extra’s geven. Ook de badkamer is een strak plaatje met een wastafelmeubel voorzien van een gepolijst keramiek wastafelblad en eikenhouten fronten. De tegelwanden van de douche hebben een hexagonmotief in taupetinten en de vloer is voorzien van tegels met een gouden glinstering en relief. Of het nu gaat om de heerlijke tuin met zwembad, jacuzzi en veranda, de weldadige wellness, de knusse thuisbioscoop en – bar, de gouden glinstering in tegels en accessoires of de totale indeling met meerdere slaapkamers en badkamers: werkelijk alles klopt aan deze woning.

Editor: Media team

Datum: 01-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: German Bourgeat